Verslag

Trail Finder 2 1/24 W/ Mojave II Body Set | RC4WD

 RC4WD

RC4WD 1/24 Trail Finder 2 RTR W/ Mojave II Body Set

Op papier is de nieuwe 1:24 Trail Finder 2 van RC4WD een echte reuzendoder, met zijn terugverkleinde high-end opties en materiaalkeus!

Unboxing
Als de Trail Finder 2 arriveert en ik hem uit de verzendverpakking haal sta ik toch een beetje teleurgesteld naar de fraaie verpakking te kijken. RC4WD heeft er voor gekozen om een uitgebreide stickerset mee te leveren waarmee je de hard body je eigen look kunt geven, maar dit betekent wel dat je in eerste instantie naar een compleet lege en in mijn geval kanariegele body staat te kijken. Eénmaal voorzien van stickers naar keuze is dat gevoel weg, maar toch... je maakt maar één keer een eerste indruk.
De Trail Finder 2 wordt compleet Ready to Run geleverd, dus inclusief 2.4ghz zenderset, rijaccu, AA-batterijen, een 2S USB lader met afslag en een handleiding

Trailfinder2 4Trailfinder2 5

Techniek
Net als zijn grote broers van RC4WD is de Trail Finder 2 ruim voorzien van luxe materialen, zoals een aluminium chassis, beadlock velgen, kunststof punisher assen, kunstof D44 assen, reduceerkast met metalen tandwielen, een gecombineerde ontvanger/regelaar en in de eerste batch vind je een optionele N30 micro motor, deze motor zal later standaard gemonteerd worden.

Motor
De standaard motor voldoet best als je huiskamer het terrein is waar je gaat rijden, maar toch adviseer ik je om de N30 te monteren, iets wat trouwens best een klusje is, maar beslist de moeite waard, zeker als je ook buiten met de Trail Finder 2 aan de slag wilt. En er is geen enkele reden te verzinnen, vind ik, waarom je dat niet zou willen. Dus pak je loep en minikruiskop en aan de slag dus!

 Trailfinder2 34Trailfinder2 32

Praktijk
Als je alles terugverkleint naar 1:24 wordt natuurlijk de ruimte onder de beide assen ook kleiner, hier moet je wel rekening mee houden om het leuk te houden. En leuk is het, want de Trail Finder 2 wil best wel, de constructie van de aandrijving zorgt ervoor dat hij nooit terugrolt op een helling, tenminste niet zolang de Mickey Thompson Baja Claw TTC banden grip kunnen vinden op de ondergrond en dat is heel lang. Een flinke helling is dus geen enkel probleem, net als je weg vinden op een omgevallen boom, op het zandstrandje heb je nauwelijks in de gaten hoe klein de Trail Finder 2 eigenlijk is, zijn footprint is die van een flinke smartphone, gelukkig is het grasveld meer een pollenveld dan een strakke grasmat en lukt het ook daar om de Trail Finder 2 rijdend te houden, al moet ik wel eerlijk toegeven dat als je een pol raakt het vaak wel voldoende is om de Trail Finder 2 met slippende banden te zien malen. Om het onderste uit de kan te halen ben ik ook nog even naar het IJsselmeer gereden om te kijken wat er gebeurt op de basaltblokken, ook daar hield de kleine reus zich goed staande al verdween hij af en toe wel in een gat als de blokken niet strak tegen elkaar aan lagen, behoedzaam rijden dus.

 

Conclusie
Ik vind hem erg leuk en zijn prijs best waard, schaf jezelf nog wat extra 7.4V 320Mah accu’s aan, neem een powerbankje mee om je accu’s onderweg nog een keer op te kunnen laden en je hebt een dag reuze pret, terwijl alles makkelijk in een klein rugzakje past. De gebruikte materialen zijn gewoon goed en ik was zelf erg verrast door de kwaliteit van bijvoorbeeld de reduceerkast, een onderdeel dat vol met tandwieltjes zit en op mijn duimnagel past. Kortom, met de feestdagen in het vooruitzicht kan ik mij goed voorstellen dat er genoeg Trail Finder 2 sets hun weg naar de verlanglijstjes zullen vinden.

 Trailfinder2 27Trailfinder2 28

Verkrijgbaar in 3 kleuren:

Yellow

Blue

Red

Alvast veel rijplezier!

 

RC4WD

- 1/24 Trail Finder2 CNC Aluminum Chassis Set
- RC4WD Plastic Punisher Shafts (32mm - 37mm / 1.26” - 1.46”)
- RC4WD 1/24 D44 Plastic Complete Axles
- R6 Micro Transmission
- Twister 5G Micro Servo
- N30 Micro Motor
- Spring Dampers for 1/24 TF2
- Super Scale 0.7” Beadlock Wheels
- RC4WD Mickey Thompson 0.7” Baja Claw TTC Scale Tires
- RC4WD 7.4V 320MAH/2.368WH Lipo Battery
- XR2 Ultimate Micro Radio and ESC/Receiver

Your Price: $169.99

Bron: RC4WD

Tags: RTR, RC4WD, Trail Finder 2, 1:24, Mojave II Body Set, #Z-RTR0051, #Z-RTR0052, #Z-RTR0053