Verslag

Mijn eerste TT-02 chassis, deel 1 | Tamiya

Bouwverslag

Deel 1: Uitpakken

Sinds ik in deze hobby zit, ben ik al fan van Tamiya kits. Ze zijn vaak relatief makkelijk te bouwen en goed geprijsd in verhouding met de kwaliteit en inhoud van de kits. Toen in december de nieuwe Mercedes-AMG GT3 werd geleverd, was ik er dan ook snel bij om een kit te scoren. Op dat moment had ik nog geen on-road auto en als Mercedes en Tamiya fan kon ik hem echt niet laten schieten.

Ik denk dat ik voor vele spreek, als ik zeg dat een groot deel van de passie voor de hobby voor mij het bouwen, aanpassen en repareren is van de auto’s. Kortom een nieuwe kit beloofd weer een plezier en is tevens voor mij de eerste TT-02. Eerst maar eens uitpakken en kijken wat er allemaal in de doos zit.

De kit die ik had besteld werd als aanbieding gelijk geleverd met een Tamiya ESC en torque tuned motor, waardoor het een behoorlijk complete set is. Het enige wat ik nog nodig had was een servo, ontvanger en zender. Naast het chassis en de vele plastic en metalen onderdelen zit er weer een prachtige gedetailleerde kap in, inclusief aparte spiegels, lightbuckets en vleugel. Voor mij is er eigenlijk maar één groot nadeel aan de Tamiya instap kits, in plaats van kogellagers zijn sommige delen gewoon metalen of kunststof ringen. Mijn eerste tip voor het bouwen van een dergelijke kit is dan ook om een kogellagersetje aan te schaffen. Het is geen must, maar ook geen grote uitgave en zorgt wel dat alle draaiende delen een stuk soepeler werken en de auto minder snel slijt.

Ik kan niet wachten om te beginnen met bouwen, in het volgende verslag zullen we het chassis in elkaar gaan zetten.

Meer info over de kit en de auto vind je hier.

M.K.

Tags: Tamiya, RHI, Mercedes, Tamiya Cup, AMG GT3

Nieuws Rijden RC
  • 16 februari 2021
  • By RC-redactie

X10 Dirt Warrior Sport 2.0 | Carson

Carson X10 Dirt Warrior Sport 2.0 RTR 1:10 De Dirt Warrior is een coole 4WD rookie-buggy met een onverslaanbare prijs-prestatieverhouding. Oliedruk-schokdempers, robuuste kunststof onderdelen,...