Verslag

RC Racing Dessel | 3e TamiyaCup BE 2018

Op zondag 11 maart ging de 3de TamiyaCup van het seizoen door bij RC Racing Dessel. De TamiyaCup is bij deze club reeds te gast van toen ze nog onder de naam Nuclea RC in Mol gevestigd waren.

28828062 1640842852672920 5358299395901055660 o

Sinds de club verhuisd is van Mol naar Dessel is de baan groter geworden en kunnen ze gebruik maken van een volwaardige kantine. De piloten kunnen sleutelen rond de baan wat het ook aangenamer maakt. De baan heeft nog dezelfde harde bording als in Mol, waar het niet mogelijk is om bochtjes af te snijden.. waardoor iedereen verplicht is van de baan te volgen. Het tapijt heeft nog steeds zeer veel grip waardoor het niet altijd nodig is om de bandjes te smeren.

Junior
Voor de Junior klasse (tot 14 jaar) is deze baan een echte uitdaging. Door foutjes maken leert men en dat werd soms pijnlijk duidelijk, doordat enkelen de finish niet haalden. Er werden wat stuurblokken gebroken, body’s gedeukt en aandrijfassen kwijt g espeeld. Echter konden alle onderdelen na wat zoekwerk terug aan de rechtmatige eigenaar bezorgd worden.Enkele thuis rijders, Daan & Jerko, waren zeer snel in Dessel, maar ook de top 3 van het Tamiya klassement kon strijden voor de podiumplaatsen. De kwalificaties werden met overtuiging gewonnen door Daan, waardoor hij eerste in de finale mocht starten. Daan is een paar jaartjes ouder dan de rest van het veld en won dan ook makkelijk de finale met een paar rondjes voor. Voor de 2de en 3de plaats was er een felle strijd tussen Quinten, Caitlyn, Mats & Jerko. Mats had heel de dag last met de afstelling van de wagen en pas de laatste finale ging het goed en kon hij nog als eerste over de streep komen. Echter waren de andere finales Caitlyn en Quinten sneller, waardoor hij net naast het podium greep. Zeer close waren Quinten en Caitlyn, die een mooie, eerlijke strijd hebben uitgevochten op de baan en met een kleine voorsprong finishte Quinten op de 2de plaats en Caitlyn 3de.

20180311 160916

Top stock
De top stock klasse is een beginnersklasse voor nieuwe piloten of voor piloten di e de hobby na jaren opnieuw willen opnemen. Zo is Jan Van Der Heyden in een lang verleden nog organisator geweest van de Belgische TamiyaCup wedstrijden. Door andere prioriteiten heeft hij de hobby jaren on-hold moeten zetten, maar sinds vorig jaar is hij terug zeer actief in de RC wereld, samen met zoon Thomas. In de stock klasse kan hij bewijzen dat hij het RC racen nog helemaal niet verleerd is en rijdt dan ook steevast mee voor podiumplaatsen. Jan won dan ook de kwalificatieronde en mocht op pole starten tijdens de finales. Tijdens de finales zou het tussen Jan en Arne gaan voor de overwinning. De eerste 2 racen kon Arne nog winnen en staat zo voorlopig 1ste in het klassement. Jan was tijdens de winterperiode regelmatig aanwezig op de fun-drive wedstrijden in Dessel en had dan ook een perfecte afstelling gevonden voor deze toch vrij technische baan. Zo kon hij tot 2x Arne achter zich houden wat hem de overwinning opleverde. Arne werd 2de en Loic 3de.

20180311 164228

Mini
In de Mini rijden de meeste piloten ondertussen met het nieuwe M07 chassis. De top 3 van vorig seizoen reed nog met het vorige M05 chassis. Ook gastrijder Erik-Jan uit Nederland heeft z’n M07 meegebracht. Erik-Jan heeft vorig jaar in Nederland al veel ervaring met de M07 kunnen opdoen en bleek ook in Dessel zeer snel te zijn. Hij pakte de 1ste plaats tijdens de kwalificaties. Bart reed nog met de M05 van vorig seizoen en als enige met een Mini Cooper Works body, alle anderen kozen voor de gestroomlijnde Mazda MX5 carrosserie. Tijdens de finales bleek Erik-Jan nog steeds een halve ronde sneller als Bart en kon zo de overwinning binnen halen. Bart werd 2de en een mooie 3de plaats voor nieuwkomer in onze TamiyaCup Dirk van Olmen.

20180311 165233

Euro-Truck
Ook in de truck klasse een gastrijder uit Nederland, Michael Lepelaar, die instaat voor de Nederlandse TamiyaCup wedstrijden. Regelmatig steekt hij de grens over om bij ons een wedstrijdje mee te pikken en wat ideeën op te doen voor de Nederlandse TamiyaCup. ;) In Nederland heeft hij deze klasse groot gebracht dus weet duidelijk hoe met een Tamiya Truck om te gaan. Dit bleek ook tijdens de race waar hij enkele ronden voorsprong had op de rest van het veld. Echter kunnen piloten alles aan hem vragen en helpt hij onze mensen waar hij kan. Voor de 2de plaats was het spannend tussen GT-rijder Bart Verschueren en Patrick Room. 1x was Patrick sneller in de finale, maar de andere 2 finales was Bart sneller waardoor Bart 2de werd en Patrick 3de.

20180311 171923

Euro-TW
De Euro TW is de opstapklasse naar de Euro-GT.. Als men kampioen wordt in de Stock klasse is de volgende stap kampioen worden in de Euro-TW klasse. Hier vechten dan ook drie oud stock kampioenen voor de podium plaatsen. De Euro TW klasse werd vorig jaar gedomineerd door Dirk DC en ook dit jaar is hij de te kloppen man. Telkens is hij meer dan een ronde sneller als de rest en heeft dus ook maar 2 finales nodig om de overwinning binnen te halen. Voor de 2de en 3de plaats is het nog zeer spannend tussen Sven Cassiers, Dave Rijkers & Dave Daneels.
Sven & Dave D hebben beiden 1 finale niet uit kunnen rijden waardoor Dave Rijkers meer constant bleek te zijn en daarmee de 2de podiumplek kon bemachtigen. De 3de plek was voor Sven Cassiers.

20180311 172445

Euro-GT
In de Euro-GT klasse 3 piloten aan de start, iedereen zou dus op het podium eindigen. Euro-GT is de snelste en moeilijkste klasse en op een technische baan als Dessel niet voor iedereen weggelegd. Dirk met veel ervaring in verschillende Tamiya klassen, Bart Acda & Kris Govearts komen uit het offroad milieu, drie piloten met voldoende ervaring dus. In de kwalificaties ging het goed voor Dirk, alhoewel hij voor een onduidelijke reden niet met de normale 12T Tamiya motor reed, maar met de tragere 16T motor en pakte hiermee de pole. Tijdens de finales bleek dit toch de foute keuze want Kris en Bart konden hem bijhalen en streden zo voor de overwinning. Het was heel close tussen de drie en met goed stuurwerk pakte Kris de hoogste podiumplaats, gevolgd door Bart en Dirk.

20180311 172532

We willen de club RC Racing Dessel bedanken voor hun gastvrijheid en kijken uit naar de volgende wedstrijd bij Lovan RC te Alveringem op zondag 1 april (geen grap).

Het TamiyaCup Team

TamiyaCup

Facebook TamiyaCup

RC Racing Dessel

Tags: Tamiya, Tamiya Cup, Tamiyacup, RC Racing Dessel

Nieuws Rijden RC
  • 09 mei 2022
  • By RC-redactie

1990 Mercedes-Benz C 11 | Tamiya

Tamiya 1990 Mercedes-Benz C 11 1:10 Met zeven overwinningen in slechts acht optredens tijdens de 1990 World Sports Prototype Championship (WSPC), de Mercedes-Benz C 11 was duidelijk de klasse van...

Nieuws Rijden RC
  • 14 november 2021
  • By RC-redactie

Saint Dragon 4WD (2021) | Tamiya

Tamiya Saint Dragon 4WD (2021) 1:10 Deze set bootst de 4WD-buggy Saint Dragon na, het hoofdmodel van een populaire Japanse strip uit de jaren 80. Het chassis bestaat uit een stevig badframe plus...