Verslag

RAL Sittard | 1e Tamiya Cup NL

Op 21 januari 2018 waren we te gast bij Racing Arena Limburg. Dit is een zeer fraaie indoor locatie in Sittard. Naast een prachtige on-road baan hebben ze ook een mooie off-road baan. Alles is hier in de puntjes verzorgd met een kantine, een shop en zeer veel sleutelplaatsen. Zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen.

20180121 123924

Aangezien deze baan zich in Limburg bevindt is het voor de meeste mensen een stukje rijden. Vandaar dat een aantal mensen er een leuk weekend van hebben gemaakt door bv in de buurt een huisje of een hotel te nemen. Zelf was ik uitgenodigd door Hampy en Patricia om in het door hun gehuurde huisje in Brunssum door te brengen, samen met nog een heel aantal deelnemers waren we met 11 mensen. Hampy, Patricia, Martijn, Marten, Harry, Bram, Vincent, Gerard, Kevin, Andre en mijzelf. Geen verdere uitleg nodig het was een bonte verzameling ☺

Voorpret
Een aantal mensen waren al op vrijdagavond naar het huisje gereden. De rest zou op zaterdagochtend komen. Op vrijdagavond was het al gezellig en werd het al snel laat voordat we het (kleine) bed gingen opzoeken. De volgende ochtend lekker op ons gemak ontbijt verzorgd door Hampy en Patricia en dan naar de baan want die ging om 10:00 open.

Zaterdag trainen
Bij aankomst stonden er al genoeg mensen voor de deur te wachten voor de het openen van de deuren, men had er blijkbaar zin in. De baan lag er mooi bij. Wat vooral opvalt bij RAL is de enorme ruimte en geen gebrek aan sleutelplaatsen. Deze accommodatie is duidelijk ingericht op veel deelnemers en 100 man is hier geen probleem. Zelf reed ik mee met de nieuwe Euro-Truck klasse. Een klasse met simpele techniek van het TT01E chassis en vooral bedoeld voor hoog fun gehalte. Maar dan willen we natuurlijk ook nog wel fatsoenlijk rondrijden dus toch maar even serieus trainen. Na wat aanloop probleempjes (letterlijk), iets in de aandrijving zat niet lekker en kostte even wat moeite om te verhelpen, kon ik toch nog lekker rondrijden. Met mylaps konden we onze tijden zien dus we wisten ook meteen waar we aan toe waren.

20180121 084115

Lekker eten
Zaterdagavond na het trainen was er een waar feestmaal georganiseerd door Hampy, Patricia en Martijn. Een nasi rijsttafel met alles erop en eraan. Heerlijk gegeten. Daarna was het nog lang gezellig. Wel goed dat er geen geur en geluid bij dit verslag zit maar daar zal ik verder niet over uitweiden ☺ Ik moet nog een speciaal dank je wel geven aan Patricia voor de oordoppen, want tjonge jonge, het leek wel of die hele blokhut in stukjes is gezaagd in de nacht. Maar in de ochtend stond het huisje nog overeind dus het zal wel wat anders geweest zijn. In de ochtend nog snel een ontbijtje en snel naar de baan.

Fighters
Vandaag helaas maar 3 deelnemertjes, maar die hadden wel een leuke strijd met elkaar. Alle drie reden ze steeds 9 of 10 rondjes en was het spannend wie voor wie zou eindigen. Nathan kon de pole positie pakken voor Dave en Rick. In de finales was het echter Rick die met 2 goede laatste finales de winst kon pakken voor Nathan en Dave.

20180121 174109

Euro-Truck
De nieuwe klasse van dit jaar. Hier is al een poosje naar uitgekeken en dat was ook te merken aan het enthousiasme voor deze klasse. Met 18 deelnemers voor een eerste race was deze meteen goed gevuld. Na de kwalificaties hadden we Michael op pole position gevolgd door Robin en Bram. Wat opviel was dat er een grote groep mensen dicht bij elkaar zaten in tijd. Dit geeft aan dat dit nog een spannende klasse gaat worden. We hadden 10 man in de A en 8 in de B. In de B-finale waren het vooral Danny en Patrick die streden voor de overwinning. Het was uiteindelijk Patrick die de B finale won gevolgd door Danny en Marten op de 3de plek. De A-finale was een strijd tussen Robin en Michael. Michael kon deze in zijn voordeel beslissen ondanks Robin nog een paar keer behoorlijk in de buurt kwam vooral in de begin van de race. Martijn kon na een paar constante finales de 3de plaats van Bram afsnoepen.

20180121 174509

Top-Stock
In de Top-stock hadden we deze keer 22 rijders. Ook weer een mooie opkomst in deze klasse ondanks dat een paar rijders nu Truck of Mini rijden. Na de kwalificaties was het duidelijk dat er 4 rijders snel waren. Met Mario op de pole position gevolgd door Nick, Patricia en Frank. In de B-finale hadden we Ilja die met 2 overwinningen de B finale kon winnen voor Onno en Johan. De A-finale was een redelijke makkelijke overwinning voor Mario maar daarachter was nogal wat strijd en Nick kon een mooie 2de plaats pakken gevolgd door Patricia.

20180121 174853

M-chassis klasse
Met 18 rijders ook een populaire klasse en de M07 was nu zeker de favoriete auto om te rijden. Dit jaar voor het eerst met de Carson 16t motor naast de nog steeds toegelaten Cupmachine. Hoewel vele voor de Carson 16t kozen was het ook mogelijk om met de Cupmachine mee te doen voor de prijzen, dat bewees Robert door er goed bij te zitten. De kwalificaties gaven al een beetje weer dat Rob en Fons zeer snel waren daarachter was het zeer close voor de overige plekken. De B-finale had 8 man en was een spannende strijd voor de overwinning tussen Vincent en Marco. Met uiteindelijke dezelfde aantal punten was het Vincent die met een net snellere tijd de overwinning pakte gevolgd door Marco en Mark op de derde plaats. In de A-finale waren het weer Rob en Fons die super snel waren. Het was duidelijk dat de M07 heel goed rijd onder dit soort hoge grip condities. Rob kon de overwinning pakken voor Fons. De 3de plaats was nog spannend tussen Wouter en Martijn. Wouter kon deze net afpakken van Martijn.

20180121 175205

Euro-TW
In de Euro-TW waren er 10 deelnemers. Robin zette eigenlijk de toon in de kwalificaties gevolgd door Sjaak en Eric. De finale liet een gelijk beeld zien en het was dan ook Robin die de overwinning pakte. Eric kon opklimmen naar de 2de plaats en daarachter was een strijd tussen vader en zoon van der Wind waarbij vader Sjaak net zijn zoon Nick kon voorblijven. Maar voor hoe lang nog ☺

20180121 175352

Formule 1
Bij de Formule 1 klasse hadden we 9 deelnemers. De kwalificatie liet zien dat het erg dicht bij elkaar zit. Ondanks dat de F1 een van de moeilijkste klassen is om te rijden waren de verschillen klein. Chris kon de pole position pakken met minder dan 0,1sec verschil ten opzichte van Nick en daar vlak achter Marco. Rob en Danny zaten ook nog in dezelfde ronde. De finales zagen Marco met 2 finale overwinningen de overal overwinning pakken met Rob op de 2de plaats en Chris op de 3de plaats.

20180121 175525

Euro-GT
De Euro-GT hadden 7 deelnemers. De snelste klasse van de Tamiya Cup lieten natuurlijk ook weer de snelste tijden noteren. Robert kan de pole positie neerzetten gevolgd door Jesse en Ruud. In de finales was het Robert die de toon zette maar Jesse kon goed volgen. Ruud kon de 3de plaats pakken voor Peter.

20180121 175813

Het was een mooie en gezellige wedstrijd bij een prachtige accommodatie. Dank aan alle vrijwilligers van Racing Arena Limburg voor een mooie wedstrijd en al het werk wat zij verrichten om ons een leuke wedstrijd te verzorgen.

Met dank aan:
Robert / Dave / Fredirick / John van RAL
Vincent Paternotte onze sponsor
Ally Coursier de wedstrijdleider en Martijn voor alle hulp met RCM
En natuurlijk mijn mede blokhutbewoners dit weekend voor alle niet RC-zaken.

Tamiya Cup

Facebook

 

Tags: RHI, Tamiya Cup, RAL, Sittard