Verslag

Officiële opening | RC Club Zoetermeer

Afgelopen maand, op zaterdag 17 juni 2017, vond de officiële opening van RC Club Zoetermeer plaats. Na een lange weg, samen met de gemeente Zoetermeer, heeft deze vereniging het na 7 jaar eindelijk voor elkaar en is het circuit in het Vernède Sportpark te Zoetermeer officieel in gebruik genomen. Hierbij was het aan de wethouder van Sport, Margreet van Driel, om deze keer geen lintje te knippen maar door een met papier dichtgeplakte boog te rijden als opening van de baan.

DSCF7679

Sinds 2010 is het bestuur van RC Club Zoetermeer bezig geweest met de gemeente Zoetermeer. Waar eerst geprobeerd werd om een vereniging te worden voor brandstof en elektro modellen bleek al snel dat er in Zoetermeer geen ruime was voor brandstof. Ergens in 2015 werd het besluit genomen nogmaals met de gemeente in gesprek te gaan over een locatie voor een vereniging met alleen -en uitsluitend elektro auto’s. Na diverse gesprekken, het afzoeken van de gemeente naar de juiste locaties werd de plek in het Vernède Sportpark voorgesteld. Dit bleek een lot uit de loterij, een uitermate mooie locatie met een aantal hele enthousiaste buurverenigingen die onze hobby graag als buurvereniging zagen komen.

DSCF7745

2017… het zware werk

In 2016 werd het langzaam duidelijk dat we een mooie plek kregen en toen begon in maart het echte werk voor de club… het aanleggen van de baan. Ook hieraan zijn vele jaren werk vooraf gegaan, RC Club Zoetermeer had namelijk al veel spullen overgenomen van andere verenigingen zoals RC Bomb en RC Nitro Team. Clubs die helaas in het verleden gestopt zijn, maar waarvan wij de spullen al enkele jaren in opslag hadden. Kunstgras leggen, schansen bouwen, baanlayout neerleggen en weer aanpassen. Vele uren werk en bedenkingen heeft het ons gekost en op 17 juni konden wij eindelijk de baan officieel openen.

DSCF7695

De opening

In de ochtenduren was er voor de onervaren bezoekers de mogelijkheid om zelf eens een rondje met een modelauto over de baan te gaan. Uiteraard hadden we de snelheden iets teruggeschroefd om brokken en gevaarlijk situaties te voorkomen. De hele dag waren ook de wedstrijdteams van Serpent en RC-Speedhouse aanwezig. Met name Serpent had een aantal nieuwe modellen te tonen, zoals de hagelnieuwe Serpent SRX8E, waarmee talent Colin Meijer reed. Tijdens de wedstrijddemo’s in de middag zette Colin dan ook meteen het ronderecord scherper op een 38,14 ! RC-Speedhouse toonde haar Tekno modellen, onder andere de hagelnieuwe Tekno EB48.4, en nam ook deel aan de spannende wedstrijddemo’s.

DSCF7701

De toekomst

Nu RC Club Zoetermeer officieel geopend is gaan zij zich richten op de toekomst, zoeken naar leden (we hebben inmiddels bijna 40 actieve leden) en sponsoren. We hopen snel verder te groeien en er zijn zelfs genoeg mogelijkheden op ons terrein voor verdere uitbreiding. Maandelijks organiseren we een (open) clubwedstrijd en iedere woensdag en ieder weekend, tijdens de reguliere openingstijden, is het mogelijk om te komen gastrijden. Onze baan is zeer geschikt voor 1:8 en 1:10 offroad modellen. Heb je interesse, dan ben je van harte welkom om te komen gastrijden. Wil je eerst een keer komen kijken en de sfeer “proeven”? Voor bezoekers is het altijd volledig gratis.

Openingstijden:

Woensdag : 19:00 – 22:00

Zaterdag : 12:00 – 17:00

Zondag : 12:00 – 17:00

Buiten de openingstijden kunnen er ook rijders op de baan zijn, we mogen gebruik maken van onze baan dagelijks van 7:00 tot 23:00. Tijdens de openingstijden zijn er crew leden aanwezig die hek, elektra en toiletten voor de leden openen.

Gastrijders:

Altijd aanmelden via de website, anders sta je misschien voor een gesloten hek!

Baanlocatie:

RC Club Zoetermeer

Burgemeester Vernède Sportpark

Dr. J.W. Paltelaan 101

2712 PT Zoetermeer

NB: In sommige navigatiesystemen zoek je naar “Burgemeester Vernède Sportpark 1”, gebruik dit adres wanneer het huisnummer van de Dr. J.W. Paltelaan onbekend is.

Wat anderen schreven over onze club

Wethouder Margreet van Driel

Algemeen Dagblad (editie Zoetermeer)

Zoetermeer Actief

Zoetermeer FM / ZFM maakt spontaan een Live video

Zoetermeer vooruit

---

RC Club Zoetermeer

Tags: Off-road, 1:10, 1:8, RC Club Zoetermeer, Opening, Vernède Sportpark

Nieuws Rijden RC
  • 28 december 2020
  • By RC-redactie

SR10 Dirt Oval RTR | Team Associated

Team Associated SR10 Dirt Oval RTR 1:10  Vaak in de mainstream over het hoofd gezien, is dirt track-racen één van de meest opwindende vormen van een autobandenverbrandende actie. Wedstrijden worden...

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...