Verslag

MRCZ | 6e TamiyaCup BE

Gedaan met de winterslaap, tijd om uit ons hol te kruipen en weer buiten te gaan racen. Zo gezegd zo gedaan, zondag 14 mei was de Belgische Tamiyacup te gast bij MRCZ te Zwevegem voor de eerste outdoor race van het Tamiyacup seizoen 2017.

SAM 8863

MRCZ stond het afgelopen decennia reeds meermaals op de kalender en is voor de meeste RC rijders een oude bekende en gerespecteerde club. Het circuit zelf is gelegen op een stuk parking waar sinds kort een nieuwe asfalt werd gegoten om de oneffenheden weg te werken. Er werden ook geen parkeerlijnen meer aangebracht om gladde plekken te vermijden. De grootte van het circuit is te vergelijken met een grote indoorbaan met een grote variatie aan bochten. Speciaal is wel de lange bocht na het rechte stuk, welke licht naar buiten afhelt en waar de grip dus moeilijk te houden was.

SAM 8857

De weersvoorspellingen waren niet schitterend maar voor een beetje regen zouden Hamilton en Vettel ook niet thuisblijven. Gelukkig dachten de meeste Tamiyacup rijders er ook zo over, de regen bleef ook weg en het werd een prachtige eerste outdoor race.

Naar gewoonte werd de eerste kwalificatie stipt om 10 uur gestart. Onder toezicht van Rico werden alle batterijen weer gecontroleerd voor de start en werden de wagentjes aan een technische controle onderworpen na de race. Er werden geen rijders gesanctioneerd of gediskwalificeerd, wat nog maar eens duidelijk toont hoe de Tamiyacup rijders eerlijkheid en sportiviteit hoog in het vaandel dragen.

SAM 8872

Na de kwalificaties was er een middagpauze, tijd om dus om enkele croque-monsieurs in de kantine te verorberen en wat kleine aanpassingen aan het wagentje te testen voor we van start gingen met de finales.

SAM 8901

In de Junior reeks was het weer een zeer sterke Arno Damiaens die naar de eerste plek reed gevolgd door Caitlyn Decrock op de tweede plaats en Mermoz Geirnaert op plaats 3. Als we naar de tussenstand in het klassement kijken, zien we dat Arno stevig aan de leiding staat, en rekening houdend met de schrapresultaten gevolgd wordt door Caitlyn Decrock op ondertussen al 210 punten.

SAM 8903

In de stock reeks waren de rijders die op de eerste 3 plaatsen van het klassement stonden afwezig. Mogelijkheden dus voor de rijders uit de subtop om enkele plaatsen te stijgen en zo in de top 3 te komen. De strijd voor plaats 1 en 2 ging in Zwevegem tussen Marc Joosens en Alexander Van Gansen. Deze twee waren aan elkaar gewaagd maar doordat Alexander net wat meer fouten maakte, was het Marc Joosens (gepensioneerd sinds begin deze maand) die de eerste overwinning ooit in de Tamiyacup op zijn naam kon schrijven. Proficiat Marc! De tweede plaats ging dus naar Alexander Van Gansen, gevolgd door Bruno Geirnaert op de derde plaats.

SAM 8914

Bij de Mini’s was Bart Vervloessem van de eerste kwalificatie tot de laatste finale de snelste. (al heeft hij in de laatste finale niet meer meegereden omdat de buit al binnen was…). Daardoor heeft hij alle 6 de races van dit seizoen al kunnen winnen en lijkt de overwinning in het eindklassement wel heel dichtbij te komen. Voor de tweede plaats werd gestreden tussen Steve Heyman en Alwin Vlemincx. Het was Steve die aan het langste eind trok.

SAM 8913

Grote afwezige in de F1 reeks was Karl Van Camp. Hans Damiaens schreef de 6de overwinning van het seizoen op zijn naam en stond daarbij samen met zoon Arno Damiaens, die op een derde plaats eindigde, op het podium. Het podium werd vervolledigd door Steve Heyman op de tweede plaats.

SAM 8919

De Euro TW reeks werd naar gewoonte gewonnen door Dirk De Ceulaerde, gevolgd door een sterke Hanny Coopman die met deze 2de plaats zijn beste race van het seizoen reed. Op de derde plaats eindigde Hubert Cathelain, die zo zijn derde plaats in de tussenstand van het klassement veilig stelt en weer een beetje dichter bij plaats 2 komt.

SAM 8917

In de laatste en snelste reeks, Euro GT, misten we Mark Bos die daardoor zijn derde plaats in de tussenstand niet kon verdedigen. Na de kwalificaties was het Olivier Cornard die van de Pole Position mocht vertrekken. Toch was het Jan Vervloessem die vanaf de derde startplaats 2 finales wist te winnen en er zo met de eindoverwinning vandoor ging. Olivier Cornard volgde op enkele seconden en eindigde daarmee op de tweede plaats, gevolgd door Bart Verschueren op plaats 3.

Samengevat kunnen we zeggen dat dit een zeer geslaagde opener van het outdoor seizoen was, met dank aan de organiserende club MRCZ, de raceleider (Pieter Saelens) en technische controle (Rico Claeys) en uiteraard de dame in de kantine die de rijders van spijs en drank voorzag.

SAM 8905

Tamiya.be

Facebook

MRCZ

Tags: Tamiyacup, MRCZ, Zwevegem

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...