Verslag

MRC Vianen | 2e Tamiya Cup NL 2018

Op 4 maart 2018 waren we te gast bij MRC Vianen. MRC Vianen is een relatief kleine club die in de wintermaanden een tijdelijk indoor baan beheren in een sporthal. In de zomermaanden wordt er door de clubleden ook off-road gereden. De laatste jaren is de club bekend geworden met hun wedstrijden in de sporthal met een tijdelijke indoor baan. Goed tapijt en goede baanafzetting maken dit een populaire club om in de wintermaanden te rijden door de clubleden en vele gastrijders, ook organiseren ze al enkele jaren een Indoor Tamiya Cup.

20180304 094023

Ook dit jaar was de club weer goed voorbereid. Er was extra ruimte gecreëerd door een extra zaal te huren, hierdoor hadden de rijders voldoende ruimte in de pits en was er ook meer ruimte voor de wedstrijdleiding en de technische keuring. Speciaal voor de Tamiya Cup werd de baan al op zaterdag neergelegd en kon er daarna tot 17:00 getraind worden. Dit is bij normale clubwedstrijden van de club niet het geval en van deze mogelijkheid werd dan ook goed gebruik gemaakt. Zondag was de baan al om 7:30 open maar een hoop mensen waren er al om op tijd te beginnen. Gezien het grote aantal inschrijvingen en we op tijd de zaal leeg moeten opleveren hadden we besloten al om 8:30 te beginnen met de eerste heat. Dank aan alle deelnemers dat dit zonder problemen ging, men was dus goed voorbereid.

Fighters
Vandaag helaas maar vier deelnemertjes, maar er was weer een leuke strijd met elkaar. Nathan kon de pole positie pakken voor Tim en Dave. Alle vier reden ze goede resultaten in de 3 finales. Tim kwam heel goed door de laatste 2 finales en wist deze te winnen en daarmee ook de dag overwinning. De andere drie rijders hadden gelijke punten waardoor het een spannende uitslag was. Nathan werd door een overwinning in de 1ste finale voor de dag 2de. Gevolgd door Dave op de 3de plaats en Rick op de 4de plaats.

SAM 4574

Euro-Truck
Wederom een enthousiaste groep rijders bij de Truck klasse. Goed voor 18 deelnemers. Na de kwalificaties hadden we Michael op pole position gevolgd door Martijn en Robin. Deze drie rijders hadden een klein gaatje geslagen maar de volgers zaten zeer dicht bij elkaar, wat we de vorige race ook al gezien hadden. We hadden 9 man in de A en 9 in de B. (9 rijders was voor deze race het maximum gezien de grootte van de baan en de rijdersstelling. In de B-finale waren het Marten, Ed en Leo die streden voor de overwinning. Het was uiteindelijk Marten die de B-finale won gevolgd door Ed en Leo op de 3de plek. De A-finale was een strijd tussen Michael, Robin en Martijn. Michael kon de finales in zijn voordeel beslissen mede omdat Martijn en Robin de strijd met elkaar aan gingen. Robin kon dit in zijn voordeel beslissen en nam de 2de plek algemeen in ontvangst en Martijn de 3de plaats.

SAM 4583

Top-Stock
In de Top-stock hadden we deze keer ook weer 22 rijders. Ook een mooie opkomst in deze klasse ondanks dat we een aantal afzeggingen hadden. Na de kwalificaties was het duidelijk dat er 4 rijders snel waren. Met Mario op de pole position gevolgd door Nick, Hampy en Erik-Jan. Doordat we maar maximaal 9 deelnemers in een finale konden onderbrengen hadden we ook een C-finale in de Top-stock. De C-finale was een strijd tussen Stefan, Christian, Wim en Verena. Stefan ging er met de winst vandoor gevolgd door Christian en Wim. In de B-finale hadden we Hans die alle 3 finales kan winnen. Gevolgd door Daniel op de 2de plaast en Leon op de derde plaats. De A-finale was een overwinning voor Mario in alle drie finales maar de strijd met Nick was er wel. Nick werd netjes 2de algemeen. Daarachter was een strijd tussen Erik-Jan en Hampy, Erik-Jan kon deze winnen en zo de 3de plaats algemeen pakken.

SAM 4589

M-chassis klasse
Met 20 deelnemers was ook de M-chassis klasse goed gevuld. De kwalificaties gaven al een beetje weer dat het spannend zou worden in de finales. Onze nieuwe M-chassis rijder uit Canada, Morgan, kon de pole position pakken met een 1 seconde voorsprong op Mario en Martijn daar weer een 1 seconde achter en Fons was ook niet ver verwijderd. We hadden hier ook een C-finale. Deze keer aangevuld tot 4 rijders (zoals nu in het reglement staat vermeld) Dit zorgt ervoor dat er geen C-finale is met maar 2 deelnemers en dat de C-finale ook een strijd heeft voor de ere plekken. De C-finale werd gewonnen door Thijs op de voet gevolgd door Marti en Bruce op de 3de plaats. De B-finale was een strijd tussen verschillende clubleden van MRC, waarbij Leo er als beste uitkwam en zo de B-finale kon winnen. Jaco werd 2de gevolgd door Bert op de 3e plaats. Zoals eerder aangegeven zou het een zeer spannende strijd worden in de A-finale. Het waren Morgan, Mario, Martijn en Fons die supersnel waren. Verschillende wisselingen in de leiding in de 3 finales maakten een spannende eind strijd. Toen het stof weg gewaaid was bleken Fons en Morgan gelijke punten te hebben maar door de net iets snellere tijd van Fons was Fons de winnaar van de dag. Morgan dus 2de en Mario er slechts 1 punt achter op de 3de plaats.

SAM 4597

Euro-TW
In de Euro-TW waren er dit keer 8 deelnemers. Eric Bresser was weer terug en zette meteen maar de pole positie neer. Eric Mulder en Sjaak waren 2de en 3de. In de finales was het Eric Bresser die er geen gras over liet groeien. Maar Eric Mulder bleef in de buurt en Robin kwam in het veld naar voren. Eric B kon de dag overwinning pakken en Eric M de 2de plaats en daarachter was het Robin die de 3de plaats kon pakken.

SAM 4599

Formule 1
Bij de Formule 1 klasse hadden we 8 deelnemers. De kwalificatie liet een snelle Nick zien en Marco en Chris konden volgen. Nick pakte dan ook de pole position met daarachter Marco en Chris die weer redelijk bij elkaar in de buurt zaten. De finales zagen een spannende strijd tussen Nick, Marco en Chris zien. Deze drie reden ongeveer dezelfde ronde tijden. Maar het was Marco die met 3 overwinningen de dag overwinning kon pakken gevolgd door Nick en Chris op de 3de plaats.

SAM 4601

Euro-GT
De Euro-GT hadden 8 deelnemers. De snelste klasse van de Tamiya Cup lieten natuurlijk ook weer de snelste tijden noteren. Robert kan de pole positie neerzetten gevolgd door een snelle Jesse en Tjibbe kon de 3de plaats pakken. In de finales was het Robert die de toon zette maar Jesse kon ongeveer dezelfde rondetijden rijden.  Robert pakte wel de 3 overwinningen voor de dagoverwinning. Gevolgd door Jesse op de 2de plaats en zijn vader op de 3de plaats.

IMG 20180304 WA0091

Al met al was het weer een mooie en gezellige wedstrijd bij de leuke club van MRC Vianen. Dank aan alle vrijwilligers van MRC Vianen voor een mooie wedstrijd en al het werk wat zij verrichten om ons een leuke wedstrijd te verzorgen.

Met dank aan
Jaap / Kim / Sander / Martijn van MRC voor alle hulp tijdens de wedstrijd, Vincent Paternotte (RHI) onze sponsor en alle vrijwilligers die geholpen hebben bij het op en afbouwen van de baan.

Dit was de laatste van de 2 indoor wedstrijden en we gaan weer naar buiten ☺ ERCE op 22 april is de volgende wedstrijd!

Tamiya Cup

Facebook

 

Tags: Tamiya Cup, Vianen, MRC