Verslag

Just 4 Fun | 2e TamiyaCup BE 2018

De tweede wedstrijd van het Tamiyacup 2018 seizoen werd op 11 februari 2018 georganiseerd door de club Just 4 Fun welke gevestigd is te Beerse, een gemeente met een 17.000 inwoners en een zeer eigen kempisch dialect. Een ideale zondag om een TamiyaCup wedstrijd te rijden en dat hebben we dan ook gedaan, samen met een 50-tal andere racepiloten.

Voor wedstrijden voorziet de club steeds een grote sporthal en het moet gezegd worden dat het een prachtige locatie is. Door het verplaatsen van de telling en wedstrijdleiding naar de lange zijde van het circuit, werd het circuit dit jaar zowaar nog wat groter.

28190460 10155128183177321 984496032 n

Toen we om kwart voor 8 aankwamen op het circuit, waren de eerste piloten al enkele trainingsrondjes aan het rijden. Dat zegt veel over de gedrevenheid van de organiserende club en diens vrijwilligers. Nadat iedereen een plaatsje had gevonden in de pits en enkele trainingsronden had afgewerkt, kon de race beginnen.

Zoals steeds gingen de junioren als eerste van start, in deze reeks mag men deelnemen tot op de leeftijd van 14 jaar. Ook vandaag zagen we weer een mooi gevuld deelnemersveld, wat zorgt voor een leuke dag op en naast het circuit voor deze toekomstige kampioenen in de RC wereld. Er werd over het algemeen zeer netjes gereden. Hier en daar wel een aanrijding en gezonde competitie maar vooral veel plezier en amusement bij de junioren.

28000631 1675515699137789 680688415 n

De Tamiya Trucks (de promoreeks van dit jaar) gingen ook weer mooi het circuit rond. Een Nederlandse delegatie die zich in deze reeks had ingeschreven maakte het medeorganisator Karl niet makkelijk en streed mee voor de eerste plek. Het werd een spannende race, leuk om te zien.

De truckreeks is een promoreeks omdat wie een Tamiya Truck koopt in een Belgische winkel en daar het aankoopbewijs van kan voorleggen bij inschrijving, niet hoeft te betalen voor zijn deelname in deze reeks. En dat voor heel het Belgische Tamiyacup seizoen van 2018 !

Natuurlijk waren ook de vaste waarden in de Mini, Stock, Euro-TW en Euro-GT reeks weer van de partij. Het deelnemersveld was netjes verdeeld over alle reeksen.

junior

Junior

stock
Stock

mini
Mini

Euro truck
Truck

Euro tw
Euro-TW

Euro GT
Euro-GT

Kort samengevat weer een leuke dag voor jong en oud. Wil je eens deelnemen aan een Tamiya wedstrijd, bekijk dan zeker even de informatie op de website www.tamiya.be. Als je vragen hebt kan je deze steeds komen stellen op één van de races, toeschouwers zijn altijd meer dan welkom.

Tot snel!

Facebook Just4Fun

Tamiya.be
Facebook TamiyaCup

Facebook rijdersgroep

 

Tags: Tamiya, Tamiyacup, Beerse, Just4Fun-RC