Verslag

HFCC Den Haag | 8e Tamiya Cup NL

Op 27 augustus waren we te gast bij HFCC in Den Haag. Dit is alweer de 8ste Tamiya Cup wedstrijd van 2017 en daarmee ook de laatste voor het kampioenschap. Mocht je nog titel aspiraties hebben gehad dan moest het hier gebeuren.

Op zaterdag was er weer de mogelijkheid om te trainen op de technische baan van HFCC. Hier maakte weer een leuk aantal deelnemers gebruik van. Op zondagochtend was de baan alweer vroeg geopend. Om 7:30 stonden er al veel rijders te popelen om hun plekje te vinden en nog snel een paar rondjes te oefenen. Bij HFCC hebben ze 2 plekken om buiten te staan en zelfs een aantal sleutelplekken in de kantine, genoeg keus en ruimte dus. Zoals altijd is het druk in de ochtend want we moeten vroeg van start.

Fighters

De junioren waren vandaag met 6 deelnemers aanwezig in Den Haag. Dit keer waren het de broers Berserik die het Lorenzo moeilijk maakte. Thomas kon beide finales winnen en pakte daarmee de overwinning. Lorenzo werd netjes 2de en de broer van Thomas, Valentijn pakte een mooie 3de plaats.

20170827 173922

Top-Stock

De Top-stock was weer zeer druk bezet deze wedstrijd met maar liefst 31 deelnemers. Daardoor hadden we ook een volle C-finale met 11 rijders. Deze werd gewonnen door Hans. Jan en Mandy vochten voor de 2de plaats en die werd gepakt door Jan en Mandy 3de. In de B-finale was Marcel die de overwinning pakte gevolgd door Peter en Nico. De A-finale was iets minder spannend aangezien Michel heer en meester was op deze baan. Joost pakte een mooie 2de plaats en Tim kon de 3de plaats bemachtigen.

20170827 174504

M-Chassis

Vandaag 15 rijders in de M-chassis klasse. In de B-finale was Lorenzo die na een spannende strijd met Mario de overwinning pakte. Herman pakte de 3de plaats. Bij de A-finale rijders werd ook hevig gevochten voor de overwinning. Net als in Eindhoven waren de verschillen klein en een foutje zo gemaakt. In de eerste A-finale was er een mooie strijd tussen Robin en Rob. Er kwam zelfs applaus vanuit het publiek om de manier waarop zij op het scherpst van de schede reden. Het was echter niet om de overwinning van die finale want die was voor Fons, deze kon mooi wegrijden van het strijdende paar achter zich. De 2de plaats ging uiteindelijk naar Robin met slechts 0,021 sec voorsprong op Rob.De 2de finale was een hele andere aangelegenheid aangezien Robin nu makkelijker de overwinning kon pakken en Fons en Rob meer problemen hadden. Jeffrey pakte hier de 2de plaats en Patrick de 3de. Voor de dagoverwinning betekende dit een overwinning voor Robin, Fons 2de en Jeffrey 3de.

20170827 174812

Euro-TW

In de Euro-TW deze keer 12 deelnemers. In de B-finale was het Marco die niet startte en Herman had hiermee de overwinning in de B-finale. Dit gaan we de volgende keren anders doen zodat er ook strijd in de B-finale ontstaat. De A-finale was een redelijk makkelijk overwinning voor Bram, hoewel de 2de finale nog wel spannend was omdat hij achteraan het veld terug moest rijden naar voren. Dat lukte goed maar Andre kon hem net voorblijven. De dagoverwinning ging hierdoor naar Bram. Mitchell reed een goede wedstrijd en pakte een mooi resultaat door 2de te worden. Andre werd tot zijn eigen verbazing 3de door de overwinning in de 2de finale. Het was wel heel spannend wat het waren gelijke punten met Hampy en Xander.

20170827 175103

Euro-GT

De Euro-GT klasse had vandaag 10 deelnemers. Het was een strijd tussen Robert, Michael en Jesse. In de eerste finale was het Robert die net voor Michael kon eindigen met een sterk rijdende Ruud op de 3de plaats. In de 2de finale was het Jesse die na een minuten lange strijd met Michael aan de leiding kwam en die niet meer afstond. Michael kreeg wat pech samen met Peter en Robert kwam naar voren gereden maar kon ook Jesse niet inhalen. Hiermee pakte Robert de dagoverwinning gevolgd door Michael en Jesse een 3de plaats op zijn debuut in de GT klasse.

20170827 175238

Formule 1

De Formule1 klasse had deze keer 8 deelnemers. Marco was weer terug in control en pakte de 1ste finale. Daar achter was het Paul die weer even F1 reed op zijn thuisbaan en Nick op een 3de plaats. De 2de finale was ook voor Marco en Nick en Robin maakte het spannend voor plek 2 en 3. De dagoverwinning ging naar Marco gevolgd dor Nick op de 2de plaats en Paul op plek 3.

20170827 175419

Het was een mooie en warme dag in het zonnige Den Haag. Dank aan alle vrijwilligers van HFCC voor een mooie en goede wedstrijd!

Tamiyacup.nl

Facebook

HFCC

Tags: Tamiya, RHI, Tamiya Cup, HFCC, Den Haag

Nieuws Rijden RC
  • 16 februari 2021
  • By RC-redactie

X10 Dirt Warrior Sport 2.0 | Carson

Carson X10 Dirt Warrior Sport 2.0 RTR 1:10 De Dirt Warrior is een coole 4WD rookie-buggy met een onverslaanbare prijs-prestatieverhouding. Oliedruk-schokdempers, robuuste kunststof onderdelen,...

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...