Verslag

ERCE Eindhoven | 7e Tamiya Cup NL

Op 6 augustus waren we te gast bij ERCE in Eindhoven, dit was alweer de 7de Tamiya Cup wedstrijd van 2017. Eigenlijk was deze datum voor MBC de Sluis, maar er is geruild van datum met MBC en voor een goede reden want de baan van ERCE werd namelijk geheel vernieuwd. Na een mooi aanbod van de gemeente kon de club dit niet afslaan. Er moest dus een oplossing gevonden worden voor de Tamiya Cup die midden in de werkzaamheden gepland stond. Gelukkig was MBC de Sluis zo goed om met ERCE te ruilen en was het probleem snel verholpen.

ERCE kampte al enige jaren met een slechte ondergrond van hun circuit. Hierdoor was grip generen heel moeilijk. Verschillende pogingen waren ondernomen om het beter te krijgen maar die waren allemaal zeer tijdelijk. Een nieuwe asfaltlaag was eigenlijk de enige goede oplossing en gelukkig met medewerking van de gemeente kon de nieuwe asfalt laag aangebracht worden. Dit is voor de club een zeer grote inspanning geweest. Zeker omdat het allemaal in zeer korte tijd voor elkaar moest zijn.

Er is een grote asfaltplaat gelegd en alles op het circuit is vernieuwd. Toen ze toch bezig waren hebben ze de rest ook maar even onder handen genomen. De pitsruimte weer opgeknapt en ook belangrijk de rijdersstelling overkapt. Het resultaat mag er zijn! ERCE is nu een op en top race circuit met alles erop en eraan. En voor de racers belangrijk, goede grip op de baan!

Op zaterdag kon er al gereden worden op de nieuwe baan en in de avond was er zelfs een barbecue georganiseerd om de nieuwe baan te vieren. Helaas waren niet zoveel rijders hiervan op de hoogte, dus volgende keer meer promotie maken ;)

20170806 085001

Op zondagochtend was de baan alweer vroeg geopend. Om 7:30 stonden er al veel rijders te popelen om de nieuwe baan te proberen. In de ochtend waren er dus ook veel rijders die nog snel even een paar rondjes gingen rijden. De bewondering voor de nieuwe baan en hoe alles eruit zag was groot onder de rijders. De dagen op een Tamiya Cup zijn druk dus we moesten snel beginnen. Om 8:45 de rijdersbriefing en dan de start van de Figters om 9:00.

Fighters

Helaas vandaag niet zoveel deelnemers in de Fighter buggy's: 3 stuks. Maar dat maakt de strijd er niet minder om. Lorenzo had concurrentie van zijn Belgische vriend Quinten. Lorenzo kon beide finales winnen maar de verschillen waren niet zo groot met Quinten. Dave vocht moedig mee maar moest wat ruimte laten aan de leiders.

20170806 184740

Top Stock

Vandaag 25 rijders in deze altijd druk bezette klasse. We hadden een C-finale waarin Nick beide finales kon winnen gevolgd door Mike en Mandy. In de B-finale was het Axel die beide finales won en Leo en Erwin hadden een spannende strijd voor de 2de plaats welke door Leo werd ingenomen. Bij de A-finale waren het dit keer Michel en Dennis die voor de overwinning streden. Michel won beide finales maar de 2de finale was het zeer close met Dennis. Tim kon de derde plaats veilig stellen.

20170806 185143

M-Chassis

Hierin vandaag een zeer goede opkomst van 22 rijders, met wat lokale rijders erbij omdat deze klasse ook populair is op de club zelf. We hadden een A- en een B-finale. In de B-finale was het Paul die met 2 overwinningen de B-finale won. Hij werd gevolgd door Maarten en Randall. In de A-finale was de strijd weer heving aan kop. Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd waarbij de M07 was toegestaan en de snelle rijders hadden deze auto meteen ingezet. De verschillen bleken klein en de M07's deden het zeer goed op de baan. Fons en Rob waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk pakte Rob de overwinning door de laatste finale te winnen en Fons eindigde 2de. Ze werden gevolgd door Jeffrey op de 3de plaats.

20170806 185502

Euro TW

Hier hadden we vandaag 13 deelnemers. In de B-finale was het Hidde die de overwinning pakte gevolgd door Marco en Vincent. De A-finale was een spannende strijd tussen Eric M / Bram en Michael. Michael maakte een eenmalig optreden in deze klasse om de TT02's te testen voor Sonneberg. De eerste finale was een strijd tussen Michael en Eric waarbij Eric een stukje sneller was en de overwinning kon pakken voor Michael en Bram. De 2de finale ging tussen Bram en Michael. Bram kon goed wegkomen en reed al snel aan de leiding. Michael moest daar bij zien te komen. Na een lange strijd met weinig ruimte tussen de auto's was het Michael die net voor Bram wist te eindigen. Michael pakte daarmee de overwinning gevolgd door Eric en Bram.

20170806 185722

Euro GT

De snelste klasse in de Tamiya Cup had een goede opkomst met 14 rijders. In de B-finale was het Jan die beide finales kon winnen, gevolgd door Andre en Rick. De A-finale was vooral een strijd wie er 2de of 3de zou worden aangezien Robert zeer snel rond ging op deze baan. Het was dan ook Robert die de overwinning pakte. Peter werd netjes 2de voor Ron die de 3de plaats opeiste.

20170806 190020

Formule 1

Deze wedstrijd waren er 12 rijders in de F1. Dit blijft de klasse met de mooiste body's en de deelnemers doen ook hun best om mooie exemplaren te maken. Naast de poulaire kleuren van Max zien we ook regelmatig klassiekers zoals Williams Rothmans of Camel of Candy of Benneton, allemaal mooi om te zien. Voor deze wedstrijd was 12 deelnemers eigenlijk teveel voor 1 heat, maar 2 in de B is ook niet leuk. Er is toen besloten om de finales in 2 groepen te rijden en deze dan later bij elkaar te voegen. Zodat iedereen kans had om te winnen. Door een kleine computerstoring in de eerste finale gaf dit een beetje uitpuzzelwerk. Helaas is toen ter plekke een foutje gemaakt in het handmatig uitrekenen van de uitslag. De einduitslag was het Nick die de overwinning pakte gevolgd door Marco. De 3de plaats werd per ongeluk aan Rob gegeven maar was dus eigenlijk voor Danny. We zullen de volgende keer dit soort verwarring proberen te voorkomen :)

20170806 190215

Het was een mooie en gezellige wedstrijd met gelukkig ook mooi weer. Dank aan alle vrijwilligers van ERCE voor een mooie wedstrijd en al het werk wat zij de 6 weken ervoor allemaal hebben verzet om dit mogelijk te maken.

Tamiyacup.nl

Facebook

ERCE

Tags: Tamiya, RHI, ERCE, Eindhoven, Tamiya Cup

Nieuws Rijden RC
  • 19 februari 2022
  • By RC-redactie

Astute 2022 (TD2) | Tamiya

Tamiya Astute 2022 (TD2) Deze 2WD off-road set buggy erft zijn naam van het Tamiya achterwielaangedreven model 'Astute' uit de jaren 80. De onopvallende, slanke body is ontworpen door Kota Nezu van znug...