Verslag

ERCE Eindhoven | 3e Tamiya Cup NL

Op 22 april 2018 waren we te gast bij ERCE Eindhoven. ERCE is een (relatief) klein en technisch circuit waar men alleen elektro rijdt. Dit maakt het natuurlijk zeer geschikt voor ons als Tamiya Cup met onze diverse elektro klassen. ERCE heeft vorig jaar een grote opknapbeurt van hun circuit gehad en het zag er nu ook weer perfect uit. Er was zelfs nog een buitenbar gecreëerd voor de versnaperingen en tevens kon hier de accuspanning check gedaan worden.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

   

Bekijk deze foto set op Flickr

Dit jaar had de club wederom alles pico bello voor elkaar, alles was weer even netjes en verzorgd. Er werd een grote opkomst verwacht met hoge inschrijvingen. De pitsruimte is best aanzienlijk maar ERCE had nog wat extra tafels geregeld met overkapping. Op deze manier had iedereen lekker de ruimte om te sleutelen.

tamcup erce 1612

Op zaterdag was de baan extra lang geopend van 8:00 tot 20:00 en ook voor de inwendige mens werd gezorgd met hamburgers, broodjes bal en worstjes vers van de gril. Hiervan werd dan ook gretig gebruik gemaakt. Er was een leuke opkomst op zaterdag om alvast te trainen op de uitdagende baan van ERCE.

tamcup erce 1706

Zondag was de baan al om 7.30 open, maar veel mensen waren er al om 7.00 uur om zo goed voorbereid aan de dag te beginnen. Gezien het grote aantal inschrijvingen en we graag op tijd klaar willden zijn hadden we al besloten om ook nu weer om 8.30 te beginnen met de eerste heat. Dank aan alle deelnemers dat dit zonder problemen ging, men was dus goed voorbereid. De weersvoorspelling van de zondag was somber gesteld met grote kans op hevige onweersbuien rond het middaguur, maar het zonnetje ging schijnen en nadat het even wat bewolkt werd en er een paar kleine druppels vielen ging het onweer aan ons voorbij en hebben we voor de rest prachtig weer gehad.

tamcup erce 1647

Fighters
Vandaag 6 deelnemertjes welke de strijd met elkaar aangingen. Sven kon de pole positie pakken voor Tim en Lars en reed 3 hele goede finales en wist deze alle te winnen en daarmee ook de dagoverwinning.
De andere rijders hadden een spannende strijd voor de overige plekken. Tim reed goede finales en kon de 2de plaats overal pakken gevolgd door zijn broer Rick op de derde plaats. Goede familieprestatie dus. De 4e plaats was voor Dave gevolgd door Deyon en Lars.

tamcup erce 1619

Euro-Truck
Voor deze race hadden we een record aantal inschrijvingen van 35 waardoor we zelfs moesten besluiten om er 3 heats van te maken om iedereen een plaatsje te kunnen bieden. Uiteindelijk vielen er wel een aantal mensen af maar we hielden er nog 28 trucks over. Een nieuw record voor deze net nieuwe klasse en blijkt maar weer hoe populair de race truck is.

tamcup erce 1682

Na de kwalificaties hadden we Michael op pole position gevolgd door Robin en Michel. Robin en Michael hadden een klein gaatje naar de rest van een paar seconden maar daarachter was het zeer close. Wat ook wel te verwachten was met zoveel rijders, dan worden de verschillen steeds kleiner. Omdat de klasse zo goed gevuld was hadden we een C- en een B finale. In de C-finale was het Morgan die wat pech kende in de kwali’s en daardoor in de C-finale was beland. Hij kon de eerste 2 finales dan ook makkelijk winnen met tijden die goed genoeg waren voor de A-finale. Achter Morgan was het Tim die de 2de plaats opeiste voor Marco de Korte maar dat was wel na een spannende strijd waarbij ze met gelijke punten eindigden. In de B-finale was het Tjibbe die kon winnen door 2 goede finales die hij winnend afsloot. Jeffrey kon na een strijd met Jan de 2de plaats pakken en Jan dus 3de. De A-finale was net als in de kwali’s een strijd tussen Michael en Robin. Ook hier konden ze een gaatje slaan naar de rest. Michael kon de overwinning pakken voor Robin. Daarachter was een opstormende Bram die de 3de plek kon pakken, mede door een sterke laatste finale.

tamcup erce 1622

Moet nog even gezegd worden dat Erik-Jan Mol voor de Truck klasse leuke DAF stickers had geregeld voor alle deelnemers in de Truck klasse, mede omdat we natuurlijk in Eindhoven te gast waren. Daarom hebben we ook een groepsfoto gemaakt van alle deelnemers en de Trucks.

Top-Stock
In de Top-stock hadden we deze keer 19 rijders. Ook een mooie opkomst in deze klasse. Na de kwalificaties was het duidelijk dat er een groepje van 5 rijders snel waren. Met Mario op de pole position gevolgd door Dennis, Nick, Patricia en Joost. We hadden deze keer een A- en een B-finale. De B-finale was een strijd tussen Hans, Cock en Johan. Hans kan alle 3 de finales winnen en ging er met de winst vandoor gevolgd door Cock en Johan. In de A-finale was het spannend tussen Mario, Dennis, Nick en Patricia. Mario kon de eerste finale winnen maar daarna was het Dennis die de snelheid had gevonden en kon de laatste 2 finales winnen en daarmee de dagoverwinning. Mario kon de 2de plaats vasthouden en Patricia pakte een mooie 3de plaats.

tamcup erce 1624

M-chassis klasse
We hadden dit keer 16 M-chassis rijders aan de start. Een aantal snelle lokale rijders namen het op tegen de andere rijders. Rob kon nipt de pole pakken voor de lokale rijders Erik-Jan en Robert. De B-finale was een strijd tussen Jaco, Ge en Andre. Jaco kon alle finales winnen en daarachter was Andre die de 2de plaats kon pakken en Ge de 3de. In de A-finale was het Rob die de snelheid goed te pakken had en overtuigend de overwinning kon pakken. Daarachter was het spannend voor de 2de en 3de plaats. Het was uiteindelijk Erik-Jan die de 2de plaats kon pakken op de voet gevolgd door Eric.

tamcup erce 1638

Euro-TW
In de Euro-TW waren er 12 deelnemers. Eric Mulder was de snelste deze race en kon de pole neerzetten voor vader en zoon van der Wind. Alle 12 rijders startten in de A-finale waardoor er een mooie strijd was op de baan. Eric kon 2 finales winnen en daarmee de dagoverwinning. Daarachter was het vader Sjaak en zoon Nick die met elkaar streden voor de 2de en 3de plaats. Sjaak haalde de 2de plaats binnen maar Nick kon met een mooie overwinning in de 3de finale een mooie 3de plek algemeen halen.

tamcup erce 1627

Formule 1
Bij de Formule 1 klasse hadden we 7 deelnemers. De kwalificatie zag Rob de pole pakken voor Nick en Mitchell. In de finales was het echter Nick die 2 finales kon winnen tegen 1 finale voor Rob. Nick pakte de dagoverwinning en Rob de 2de plaats. Mitchell en Fons streden om de 3de plaats en Mitchell kon die net pakken met gelijke punten met Fons.

tamcup erce 1628

Euro-GT
De Euro-GT had 10 deelnemers. De snelste klasse van de Tamiya Cup heeft het niet altijd makkelijk op de kleinere banen maar de piloten lieten toch weer zien hoe hard het kan gaan. Dit keer kon Jesse de pole positie afsnoepen van Robert gevolgd door Robin. In de finales was het Jesse die de eerste finale kon winnen. Robert kon echter de volgende 2 finales winnen en daarmee de dagoverwinning. Jesse de 2de plaats en Peter  de 3de plaats.

tamcup erce 1629

We hebben weer een mooie Tamiya Cup kunnen rijden bij ERCE. Het weer werkte goed mee met een lekker zonnetje en dat geeft natuurlijk ook extra sfeer. Dank aan alle deelnemers voor een gezellige wedstrijd.
Dank aan alle vrijwilligers van ERCE Eindhoven voor al het werk wat zij verrichten om ons een leuke wedstrijd te verzorgen.

Met dank aan
Peter / Rob en Martijn voor alle hulp met de wedstrijdleiding.
Manuela en alle barvrijwilligers voor de lekkere versnaperingen.
De vrijwilligers van de technische keuring.
Vincent Paternotte, onze sponsor.
En alle andere vrijwilligers die geholpen hebben bij de wedstrijd.

We kijken weer uit naar de volgende wedstrijd, bij EVMC in Velp op 20 mei. Een nieuwe baan voor 2018 en sinds de vorige Tamiya Cup weer terug op de kalender. Een baan met een zeer mooie layout waar de rijders zeker heel veel plezier aan gaan beleven!

Tamiya Cup

Facebook

ERCE

ModelAction Flickr

 

 

 

Tags: ERCE, Eindhoven, Tamiya Cup

Nieuws Rijden RC
  • 07 september 2020
  • By RC-redactie

Old Friends RC Raceway | Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep Old Friends RC Raceway Wie zijn Old Friends RC?! Old Friends RC bestaat uit 4 vrienden, die al jaren actief zijn in de RC-autowereld, en na alles wat ze samen gedaan hebben ontbrak het...

Verslag Rijden RC
  • 12 mei 2020
  • By Erik Jan Mol

F1 RC-body's | Fenix Racing

Fenix Racing F1 RC-body's: Classique March 761 & Ferrari 312 T4 Bij het begin van de Corona lock down zocht ik én een nieuwe body voor mijn Vintage F1 Corally, én een leuk project om de tijd een...