Old School RC Euro Masters, vintage elektro Off road race 23-24 februari 2019, Sittard

Het was een weekend waarin mannen op leeftijd weer even terug kunnen gaan naar hun jeugd en de “gouden jaren” van de electro off road buggy’s kunnen herbeleven. En met oude buggy’s al dan niet voorzien van moderne apparatuur mijmeren naar de mooie oude tijd (en hun jonge jaren). Ook een weekend waar oude vriendschappen weer worden vernieuwd en nieuwe vrienden worden gemaakt.

 MG 9203

Afgelopen najaar nam organisator Thomas Peter contact op met Robert Meulenberg van Racing Arena Limburg, voor de organisatie van een vintage offroad race. Robert was direct enthousiast en zo ging het balletje rollen. De datum werd vastgelegd, de eenvoudige reglementen gepubliceerd, de sociale media-kanalen werden actief ingezet en al snel stroomde de inschrijving vol.

Deelnemers uit een groot aantal Europese landen maakten de reis naar Sittard voor een lang gezellig weekend racen. We zien deelnemers uit Duitsland, België, Frankrijk, Zweden, Nederland en een duidelijk aanwezige groep uit Engeland. Totaal rond de tachtig inschrijvingen in acht verschillende klasses.

 MG 9216

De tijdperken van de klasses zijn slim gekozen, waardoor er mooie gelijkwaardige races waren. Ook was er vooraf een duidelijke en uitgebreide lijst van welk chassis en welk tijdperk hoort.

De klasses

  • 2WD 1977-1983
  • 2WD 1984-1988
  • 2WD 1989-1993
  • 4WD 1984-1988
  • 4WD 1989-1993
  • 4WD 1994-1998
  • Stadium Truck
  • Wheelie fun

 MG 9211

In alle klasses moeten de chassis zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat zijn. Modificaties zijn toegestaan zolang ze in de tijdgeest passen. Waar er tegenwoordig vooral met kits en opties van de fabrikanten wordt gereden, werd er eind jaren tachtig al heel veel gebruik gemaakt van optionele onderdelen en veel zelfgebouwde delen. Re-releases zijn ook toegestaan en daarvan zien we er een groot aantal rondrijden. Gelukkig kunnen we allemaal gebruik maken van moderne LiPo accu’s en brushless motoren. De motoren zijn beperkt tot de nu in Europa gebruikte Stock klasses. 2WD, 13.5T brushless (of 14T borstel), 4WD 10.5T BL (of 12T borstel). Toch nog zeker een kwart van de rijders gebruikt een ouderwetse borstelmotor, terwijl wel vrijwel iedereen toch voor de moderne LiPo shorty accu kiest.

De meest populaire klasses zijn die zoals verwacht van de “gouden jaren” van het elektro off road racen, 4WD84-88 en 2WD89-93.

Voor een aantal rijders begint het weekend al op vrijdag. Zaterdag is het de hele dag trainen met in de middag een kwalificatie die de startvolgorde voor de finales op zondag bepaald. Zondag worden er per klasse 6 finales van 5 minuten gereden met punten voor de behaalde positie. Op het einde wint dus degene met het minst aantal punten.

 MG 9269

Maar het is dus wel een echte race. Tot kort voor de start hoor je nog “Cheers mate” en lachsalvo’s, daarna is het opperste concentratie en zien we strakke bekkies van het fanatisme. Het is dan wel een Gentlemen evenement, maar ook oude racers blijven competitie beesten.

Leuk was de aanwezigheid van een paar oud toprijders uit Engeland, waaronder oud-kampioen Jamie Booth. Inmiddels zonder krullenbol en wat pondjes rijker, maar het racen is nog niet verleerd. Daarnaast is het een aardige groep die maar liefst acht bekers terug naar Engeland mocht meenemen.

 MG 9274

Zelf reed ik met de re-release van de Schumacher CAT XLS die we ruim een jaar geleden beschreven in Model Action. Ik heb moderne banden gebruikt voor tapijt, Schumacher Cactus achter en Staggered rib voor. De tractie is prima, maar ik had net te weinig stuur. In de tweede run ben ik over gegaan naar de bredere Cactus Fusion voorband, en toen reed de CAT echt heel lekker. Opvallend is dat alle CAT’s zo uit de doos snel zijn en er geen gewicht bij hoeft, terwijl andere vintage buggy’s vaak veel lood in de neus nodig hebben om voldoende stuur op het hoge grip tapijt te hebben. De spoilerbevestiging met de stalen draad op de CAT werkt alleen als je de buggy niet laat rollen. Al bij een lichte rol staat de spoiler krom. Dit gaan we na het weekend direct aanpassen met een moderne vaste steun.

De CAT XLS was een populaire buggy dit weekend, zeker de helft van de deelnemers in het tijdperk 84-88 reed hiermee, en ze gingen allemaal goed rond.

 MG 9267

Vanaf de vierde van de zes races valt ons iets op. De rijders kennen het circuit na de zaterdagtraining en de eerste races inmiddels goed en de auto’s staan allemaal goed afgesteld. Toch beginnen auto’s op vreemde stukken van het circuit om te rollen of uit te breken. We kunnen twee verklaringen geven. Of het lange weekend begint zijn tol te eisen, al zal geen van de oude mannen dat uiteraard toegeven, of het kan betekenen dat dat de Vintage chassis nu tegen of net over de limiet van wat mogelijk is met deze chassis gereden worden. We houden het op de laatste conclusie, immers al deze auto’s zijn destijds ontworpen voor outdoor circuits met veel minder grip dan het huidige tapijt.

 MG 9280

Opvallend is verder, en dat is een compliment voor de circuitbouwers in Sittard, dat er erg weinig schade is gereden. Het circuit heeft een overzichtelijke lay-out, een mooie mix van snelle en langzame stukken en de jumps zijn bescheiden. Daarnaast is de bandenslijtage gering.

Om vijf uur was de prijsuitreiking, waarbij de firma Tamico een mooie klassieke Tamiya Lancia sponsorde en alle deelnemer gingen met een Corally pitmat naar huis. Hierna waren er uitgebreide fotosessies.

 MG 9281

Een groot compliment voor de organisatie, winkel, catering, wedstrijdleiding en deelnemers. Het was een top weekend!

Mocht je na het lezen van dit artikel interesse hebben in het racen met Vintage RC auto’s dan is het goed te weten dat er ook in februari 2020 weer een tweedaags evenement komt in Sittard. Naast de offroad auto’s zal er dan ook met Vintage F1 en 1:12’s gereden gaan worden.

Meer info, foto’s en video’s op Facebook: OLDSCHOOL RC EURO MASTERS

 

Voor dit verslagje had ik ook dat van vorig jaar kunnen kopiëren, wat namen veranderen en... voilà. Het lijkt inmiddels een herhaling van zetten, maar niets is minder waar! Racen op ijs blijft speciaal en ook deze ijsrace van ERCE was weer heel bijzonder, spectaculair en voor het in grote aantallen aanwezige publiek weer een prima reclame van de modelautosport.

De ijsrace is alweer voor de vierde keer verreden in het IJssportcentrum Eindhoven, waar ongeveer de helft van de indoorbaan (ijshockey/shorttrack/ijsdansen) voor een halve dag wordt afgehuurd door ERCE. De indoorbaan heeft een temperatuur van ongeveer 15 graden, dus valt het mee met de temperatuur. Uiteraard is ook dit jaar weer een veilige splitsing gemaakt met grote blokken tussen het deel van de ijsbaan waarop wij racen en dat waar de recreanten op schaatsen. Het ijssportcentrum levert weer de stelling en het is opvallend dat het personeel de ijsrace ook een bijzonder en vermakelijk evenement vindt, want ze zijn zeer behulpzaam en doen niet moeilijk.

De rijders kunnen aan hun auto’s werken in een verwarmde ruimte direct naast de ijsbaan en er is zelfs een compressor om de sneeuw van de auto’s te blazen. Rond tien uur helpen alle rijders even met het opbouwen van het circuit, wat afgezet wordt met flexibele slangen en autovelgen en al binnen 20 minuten kan er getraind worden op een dan nog spiegelgladde ondergrond. Het ERCE bestuur heeft een redelijk snelle lay-out bedacht die goed racebaar is met voldoende inhaal- en uitwijkmogelijkheid.

IMG 20190127 WA0016

Al snel blijkt dat er door de rijders weer een stap is gemaakt in de ontwikkeling van de wielen. Sommige rijders horen we zelfs voorzichtig vertellen over griprol (op ijs!!). Een voorzichtige schatting is dat driekwart van de rijders met 3D geprinte wielen met daarin stalen spijkers of pinnen rijdt en het overige deel bestaande banden voorzien heeft van parkers. De 3D geprinte wielen zijn wel van wisselende kwaliteit en tijdens de race zullen er weer een aantal sneuvelen. Vooral het hart van het wiel blijkt kritisch.

In de rallyklasse zien we een mix van standaard TT-chassis, truck TT01 of de TT02, en 4WD toerwagens die met een vrijwel gelijke setup rijden als normaal op asfalt. Ook zien we een enkele speciaal geprepareerde ijsracer met vierwielbesturing. Wel zijn de rijders zich inmiddels goed bewust dat alle apparatuur goed waterdicht moet zijn. De waterdichte Carson brushless set uit de Mini - en Truck klasse blijkt het heel goed te doen. Ook hebben de meeste rijders een soort van binnenbody om het opspattende ijsgruis van de elektronica en de aandrijving weg te houden.

IMG 20190127 WA0007

Tijdens de heats moet Ivan in de Unlimited klasse even op gang komen en gaat uiteindelijk steeds beter. Alle lof is er voor Sem die het met een 2WD buggy aandurft. In de Rallyklasse zijn 18 deelnemers en laat Ron zien dat de speciale ijsracer met vierwielbesturing erg goed werkt en hij zet heel snelle rondetijden. Robert volgt daar kort achter.

Na twee heats moet de dweilmachine via een deel van ons tijdelijke circuit naar de ijsbaan van het recreatieschaatsen om die te dweilen, en wij gebruiken die tijd om de slechtste stukken van het ijs te herstellen. De derde heat begint dus op een wederom gladde vloer en de rondetijden schieten weer omlaag.

Na een korte pauze is het tijd voor de finales. In de Rally B-finale rijdt Carlo beide finales onbedreigd naar de eerst plaats. De eerste finale in de Unlimited klasse is voor Ivan. De tweede finale lijkt een kopie tot de boarding hard geraakt wordt en Ivan uitvalt. Kees pakt uiteindelijk met zijn ShortCourse de overwinning.

IMG 20190127 163142 resized 20190128 091610776

De A finale Rally was een spektakel met 10 rijders aan de start. Erik-Jan monteert een ander set wielen, schrikt bij de eerste bocht van de hoeveelheid grip, gaat na een slechte eerste ronde door het veld en wint vrij makkelijk met zijn Durango voor Ron en Martijn. Daarachter een paar mooie gevechten op het steeds slechter wordende ijs, en enkele stevige aanrijdingen. Bij de tweede finale is het ijs flink uitgesleten en zetten de meeste rijders hun auto wat hoger. Erik-Jan rijdt weer naar de overwinning, met daarachter Robert en Martijn die in de laatste ronde Ron weet in te halen.

IMG 20190127 163018 resized 20190128 091612479

Na de laatste heat ruimen we gezamenlijk en snel het circuit op. Er worden twee dweilmachines ingezet om het ijs weer in orde te maken, en al direct na de prijsuitreiking zien we niet meer waar het circuit heeft gelegen en wordt er weer volop geschaatst.

Wederom een dankwoord aan het ERCE bestuur voor het van het circuit naar de ijsbaan en terug brengen van de spullen, en het initiatief.

Het was weer een bijzonder evenement, en ook in 2020 zal er zeer waarschijnlijk weer een ijsrace in het laatste weekend van januari worden gehouden.

ERCE

RC4WD 1985 Toyota 4Runner Hard Body Complete set

Het is altijd fijn als er weer een nieuw model body uitgebracht wordt en dat geldt dus ook voor deze Toyota 4Runner uit ‘85. De 4Runner is in de 1:1 trailscene een populair model en een goed exemplaar uit ‘85 levert makkelijk 10.000 dollar of meer op, gelukkig hoef je voor de RC4WD-versie niet zo diep in de buidel te tasten en komt de pre-orderprijs ruim onder de 200 dollar uit. Een flink bedrag, maar daar krijg je wel een hard body voor die naadloos op je Trail Finder 2 Truck of Trail Finder 2 Marlin Crawler past, een uitgebreide handleiding en alle onderdelen om de body te laten passen worden meegeleverd.

rc4wd 2180rc4wd 2183

First look
Eénmaal de verzegeling verbroken, altijd een fijn moment, lijkt het alsof de body al gespoten is, zo glanst het grijze ABS je tegemoet. Als grijs je kleur is dan ben je snel klaar, stickeren en aflakken. Maar de body verdient het om er meer aandacht aan te besteden. Het interieur is behoorlijk compleet, de verlichting voorbereid voor het plaatsen van een LED-set en je kunt je 4Runner zowel met als zonder hardtop uitvoeren.

rc4wd 2190rc4wd 2194

Like a Pro
Ook weleens vol bewondering gekeken naar bouwers die zo begaafd zijn dat ze hun voertuigen zo kunnen aanpassen dat de deuren en laadklep open en dicht kunnen? Met de 4Runner hoor jij binnenkort ook bij dit selecte gezelschap, want RC4WD heeft de body uitgevoerd met deuren, motorkap en laadklep die open en dicht kunnen. De eerste twee sluiten met magneten, die in de motorkap zijn meegegoten, die in de deuren moet je er nog inlijmen. De laadklep is voorzien van uitsparingen waardoort hij klemt en zo dicht blijft zitten.

rc4wd 2186rc4wd 2187

Bouwen
Het bouwen zal voor niemand een echt probleem zijn, wel even aandacht voor het loshalen van de onderdelen, RC4WD heeft gekozen voor flinke gietkanalen en het is verstandig om de onderdelen los te knippen met een scherpe tang en daarna het restant met een hobbymesje en een schuurstick of vijltje te lijf te gaan. Op deze manier weet je zeker dat je de onderdelen niet beschadigd. Ik ga onze 4Runner nu eerst weer demonteren en verzinnen hoe hij eruit moet gaan zien.

RC4WD

 

Op zondag 19 augustus waren de Tamiya rijders te gast bij de AMCA in Apeldoorn, één van de mooiste banen in Europa. De zaterdag ervoor hadden al redelijk wat rijders hun auto zo goed mogelijk te krijgen door veel rondjes te rijden en hun auto zo optimaal mogelijk af te stellen.

Met 85 rijders aan de start was het weer een drukke dag voor iedereen. Het hek ging om 7.30 uur open, maar om dit tijdstip stonden er al ongeduldige rijders te wachten om hun pit plekje in te richten en om nog wat test rondjes te rijden. Na de rijdersbriefing, gehouden door Johannes die dit weekend achter de pc zat samen met Peter Jongeling, konden we klokslag 9.00 uur starten met de eerste kwalificatie heat.

Fighter Buggy’s
Vandaag hadden we 5 rijders met de Fighters waaronder de broers Vervloessem (Quinten en Vince), Sven Hoogerwerf, Meijndert Wouters en Dave Snieder. Na de twee kwalificaties was het Sven die in de finales van plek 1 mocht starten, Meijndert mocht van plek 2 starten en Quinten vulde de top 3.

In de finales ging het allemaal even wat anders. Quinten liet zien dat hij in de finales pas zijn beste rijkunsten liet zien, want de eerste finale won hij, gevolgd door Sven en Dave op plek 3. De tweede finale won Sven (met een voorsprong van 0,4 seconden), gevolgd door Quinten en Meijndert. De derde finale moest dus de dagwinnaar opleveren. In deze finale was Quinten de snelste, gevolgd door Sven en Meijndert. Dit was ook meteen de daguitslag. De vierde plek was voor Dave en de vijfde plek voor Vince.

20180819 DSC 9343

Euro Truck’s
Deze zondag kwamen 14 trucks aan de start, verdeeld over 2 kwalificatie heats. Dit keer hadden we een jonge trucker erbij die het wel een keer wilde proberen. Maarten Wouters, die de Stock klasse had gewonnen in Duitsland tijdens de grote Tamiya Finale bij Dickie Tamiya, had de truck van Martijn van der Heijden geleend om deze wedstrijd mee te doen.

Na de twee kwalificaties was het ditmaal Bram Lagerwey die zich als eerste had gekwalificeerd, gevolgd door Michael Lepelaar en Danny Leewis op 3. En Maarten, die zondagochtend voor het eerst een paar rondjes met de truck reed, had zich als 4e gekwalificeerd! Alle 10 de rijders in de A-finale hadden 16 rondjes gereden in 6 minuten. Bram had 16 rondjes in 6:00.086 en Jan van Goor (10e in de A-finale) had 16 rondjes in 6:21.720.

In de finales moesten de rijders nog een minuut langer hun Truck op de baan houden, want we reden finales van 7 minuten. De eerste finale reed de top 4 achter elkaar aan en zo kwamen ze ook na 7 minuten over de finish. De tweede finale wist Michael de eerste plek van Bram over te nemen en zo ook te finishen. Dus de laatste finale moest uitwijzen wie de dagwinst te pakken had. Het was zeer spannend tussen Bram en Michael en ze wisselden een paar keer van positie. Uiteindelijk wist Bram met 1 seconde voorsprong de winst en dus de dagwinst te pakken voor Michael. Deze finale reed Maarten weer heel sterk en had ook nog mooie gevechten met Edwin Nijenhoff die het truck rijden steeds beter onder de knie krijgt. Deze twee waren voor plek drie aan het strijden en Maarten kon deze finale de 3e plek pakken voor Edwin. De dagwinnaar is Bram, Michael 2e en Danny pakte de 3e plek.

20180819 DSC 9370

Top Stock
Wederom was dit weer de grootste klasse deze wedstrijd. Er waren 23 rijders aan de start! De kwalificaties waren verdeeld over 3 heats om iedereen genoeg ruimte op de baan te geven om een zo goed mogelijke kwalificatie neer te zetten. De top 4 zetten in de eerste kwalificatieserie hun beste tijd neer. Dat waren: 1. Michel van der Velden, 2. Nick Nerrings, 3. Axel Kleingeld en 4. Tim van Zelm. Normaal zit Frank Janssens hier ook wel bij, maar deze had helaas pech in de eerste kwalificatie. Maar de tweede kwalificatie ging goed en hij zette een 5e tijd neer.

Omdat AMCA Apeldoorn een grote baan is en daarbij beschikt over een ruime rijdersstelling is er besloten om met de Top Stock 12 rijders in de A-finale te laten rijden en de andere 11 rijders in de B-finale. Dus de 11e gekwalificeerde (Alex Everling) en de 12e (Joost Wouters) hadden geluk en mochten in de A-finale mee rijden.

Na de eerste finale was het duidelijk dat de heren Michel, Nick, Axel en Tim voor de winst wilden gaan en reden erg hard. Michel was de eerste finale de “gebeten hond” en eindigde als 4e, Nick pakte de winst voor Axel en Tim. De tweede finale was het Michel die de winst pakte, Axel werd 2e Nick 3e en Tim 4e. De derde finale was wederom voor Michel waardoor hij de dagoverwinning pakte. Nick werd 2e deze finale en ook voor de dag werd hij 2e en Tim werd 3e deze derde finale. Axel had pech en eindigde als 9e, maar door zijn eerdere resultaten in finale 1 en 2 werd Axel alsnog 3e overall van de dag.

20180819 DSC 9401

In de B-finale mocht Harry Veldman van plek 1 starten, Daniël de Kam van plek 2 en Dennis Rousse van plek 3. Helaas had Harry besloten om niet te starten in de finales, hierdoor bleef plek 1 leeg bij de start. De eerste finale werd gewonnen door Hans Peters, Dennis pakte de tweede plaats en Daniël de derde. Het was duidelijk dat de podiumplekken verdeeld moesten worden onder deze drie rijders. De tweede finale werd gewonnen door Dennis, Daniël werd 2e en Hans werd derde. De laatste finale was het helemaal een gehussel van rijders. Daniël pakte de eerste plaats, gevolgd door een zeer strak rijdende Verena Verwer en Celine Beijerbacht werd heel knap 3e. De dagwinnaar van de B-finale was Dennis, Daniël werd 2e en Hans 3e. Verena pakte netjes de 4e plaats en Celine de 5e plaats!

M-Chassis
Ondanks dat het AMCA circuit redelijk van formaat is verschenen er gelukkig toch nog negen M-chassis aan de start. Zoals we al bij veel klassen hebben gezien vandaag is dat de meeste rijders hun beste kwalificatie reden in de eerste run. De top drie reed allemaal 16 rondjes in 6 minuten. De andere 14 of 15. Na de twee series was het Fons Stabel op plek 1, Rob Kuijper reed zijn beste tijd, wat hem een 2e plaats opleverde op de startgrid in serie 2 en Mario Taekema mocht vanaf plek 3 vertrekken tijdens de finales.

De eerste twee finales werden gewonnen door Fons, op een tweede plaats beide finales gevolgd door Rob en Wouter van Dreven, die van plek 4 startte werd de eerste twee finales 3e. De laatste finale had Rob uiteindelijk Fons ingehaald en werd 1e, Fons 2e en Wouter wederom 3e. De dagwinst ging naar Fons, gevolgd door Rob op plek 2 en Wouter op plek 3.

20180819 DSC 9417

Euro TW
Vandaag hadden we weer meer dan 10 Euro TW rijders, 12 om precies te zijn! In deze klasse rijden bijna alle rijders met een TA07, dus je zou bijna zeggen dat het de TA07 cup/klasse moet heten, maar dat gaat niet gebeuren want je mag ook met diverse andere chassis in deze klasse rijden.

Zoals in de loop van het seizoen te zien was en ook vandaag weer is dat de rijders Nick van der Wind, zijn vader Sjaak van der Wind, Eric Mulder en Mario Taekema strijden om de podiumplaatsen. Opvallend in deze klasse is dat de top drie hun beste tijd neerzetten in de tweede kwalificatieserie. Van Eric wordt verwacht dat hij een kleine voorsprong heeft omdat de AMCA zijn thuisbaan is. Maar dat zegt niet alles, want Nick zet de snelste tijd neer en mag op de eerste plek vertrekken tijdens de finales. Eric zit er heel dichtbij (nog geen 3 tienden van een seconde over 6 minuten) maar start vanaf plek 2 in de finales en de vader van Nick, Sjaak mag op plek 3 starten.

De eerste finale wordt gewonnen door Mario die van plek 4 tijdens de start was vertrokken. Cees Lagerwaard werd knap 2e, gestart vanaf plek 5. En Sjaak wordt derde.
De tweede finale wordt Eric 1e, Mario 2e en Nick derde. De laatste finale zal de beslissing geven wie de dagoverwinst pakt. Eric pakt met 3 tienden van een seconde voorsprong de winst voor Mario en Nick wordt weer derde. De dagoverwinst is dus voor Eric, Mario pakt de tweede plaats en het was erg spannend voor de derde plaats. Beide rijders hebben dezelfde aantal punten, namelijk 6, maar helaas voor Nick (2x een derde plaats) heeft Cees een 2e en een 4e plaats waardoor Cees uiteindelijk de derde plaats pakt.

20180819 DSC 9430

Formule 1
Deze wedstrijd hadden we ook weer een vol veld met formule 1 auto’s! Het AMCA circuit is uitermate goed geschikt voor deze auto’s dus het was wel een beetje te verwachten. Met totaal 12 auto’s aan de start werd het weer een genot om hier naar te kijken. Na de 2 kwalificaties was het toch weer, net zoals de vorige wedstrijd, Martijn van der Heijden op plek 1, ook ditmaal was hij de snelste van het veld. Martijn werd gevolgd door Marco Sakko op plaats 2 en Bram Lagerwey pakte de derde startplek.

De eerste finale was Martijn van start tot finish de snelste. Hij won deze finale. De tweede plaats was voor Rob Kuijper, welke vanaf plaats 6 gestart was. De derde plek werd ingenomen door Bram. De tweede finale lijk bijna gelijk te gaan als de eerste finale. Alleen maakte Martijn na circa 5 minuten een foutje (teveel over een curbstone) waardoor Rob Martijn in kon halen en zo deze finale won. Martijn werd tweede en Marco werd derde. Nu lag dus nog alles open in de laatste finale. Maar Martijn liet zien dat hij prima met de druk om kon gaan en won ook weer deze finale. Bram werd netjes tweede en Marco pakte in deze finale de derde plek. Martijn had de dagoverwinning te pakken, gevolgd door Rob op plek 2 en Bram op plek 3.

20180819 DSC 9452

Euro GT
Deze wedstrijd hadden we gelukkig ook weer een vol veld met Euro GT rijders, de snelste klasse van de Tamiya Cup. Ook in deze klasse reden de meeste rijders de snelste kwalificatie in hun eerste kwalificatie serie. Zoals we al heel vaak gezien hebben met de Tamiya Cup was de snelste in de kwalificaties Robert Krens, gevolgd door Peter Ende en op de derde plaats Jesse Keller. Maar in de finale worden pas de punten verdeeld, dus we gingen weer van start met alle 10 de rijders.

De eerste finale werd gewonnen door Robert, gevolgd door Peter en Martijn van der Heijden op de derde plek waar hij enorm voor moest vechten met de 4e plaats, oude rot Ben Looijen.Jesse had helaas pech in deze finale en werd uiteindelijk 10e. Ook de tweede finale werd gewonnen door Robert, waardoor hij de dagwinst al binnen had. Peter werd weer 2e en ditmaal werd Ben derde. Wederom was het weer een mooi gevecht met Martijn en deze keer ook met Tjibbe Keller. Helaas voor Martijn werd zijn motor te warm het laatste rondje waardoor Martijn terugzakte naar de 5e plaats. Tjibbe werd netjes vierde. Jesse had wederom pech deze finale en werd uiteindelijk nog 6e. De laatste finale liet Jesse zien dat hij wel degelijk kon rijden en won deze finale. Robert werd tweede en Martijn had een andere motor gestoken en werd weer derde. De dagwinst was dus voor Robert, Peter werd tweede en Martijn werd derde.

20180819 DSC 9464

Dit was de laatste wedstrijd van de Tamiya Cup. Alle uitslagen staan op www.myrcm.ch.

De seizoenskampioenen worden tijdens de België - Nederland finale in Rucphen gehuldigd. Onderstaand per klasse de top 3.
Fighter Buggy:
1. Dave Snieder
2. Sven Hoogerwerf
3. Rick de Korte

Top Stock:
1. Mario Taekema
2. Nick Nerrings
3. Patricia Wessels

Euro Race Truck:
1. Michael Lepelaar
2. Robin van Gog
3. Bram Lagerwey

M-chassis:
1. Fons Stabel
2. Wouter van Dreven
3. Mario Taekema

Euro-TW:
1. Eric Mulder
2. Sjaak van der Wind
3. Nick van der Wind

Formule 1:
1. Nick Snieder
2. Danny Leewis
3. Mitchell van den Heuvel

Euro GT:
1. Robert Krens
2. Jesse Keller
3. Peter Ende

De laatste wedstrijd van het Belgische TamiyaCup seizoen ging door op 5 augustus bij HRT te Houthalen. Het circuit is een middel-groot buitenparcours waar alles aan bod komt, zowel snelheid als het goede bochtenwerk. Dus een ideaal parcours voor het afsluiten van een mooi TamiyaCup seizoen.

Zondag 5 augustus 2018 was een mooie zomerdag, met veel zon en een droge baan. 's Morgens kon iedereen de baan verkennen en de auto’s afstellen voor de eerste kwalificatie heats. Er zou in enkele reeksen nog gestreden moeten worden voor het kampioenschap 2018.

Super Stock
In de Stock klasse ging het dit jaar tussen Arne & Jan voor de titel. Ook in Houthalen ging het tussen hen voor de overwinning. Jan zou deze keer aan het langste eindje trekken, maar Arne haalde de titel binnen.

stock

Mini
In de mini was het nog zeer spannend voor de titel, dit zou gaan tussen Hubert en Bart. Echter deden een aantal andere snelle piloten mee voor de overwinning. In de kwalificaties bleken ook Fons, Olivier en Dirk zeer snel. Na 3 finales finishte Olivier op 1, Fons op 2 & Bart op 3. Wat voor Bart de titel opleverde.

Mini

Junior
In de Junior was Caithlyn reeds kampioen, daar werd enkele nog gereden voor plezier onder 3 vrienden, Jaro, Quinten & Thomas. Alle 3 waren ze aan elkaar gewaagd en op het einde van de dag zou Quinten winnen met een kleine voorsprong op Jaro en Thomas.

Junior

Euro-TW
In de Euro-TW klasse was Dirk reeds kampioen en Sven 2de. Deze reden deze keer niet mee en zou alles open liggen voor de overwinning van de dag. Hier bleek Hannu heel snel, met vlak achter hem stock kampioen Arne. Die z’n nieuwe TA07 al eens wou proberen voor 2019. Hannu zou de dagoverwinning binnen halen met als 2de Arne en 3de Fons.

EuroTW

Euro-Truck
In de Euro-truck klasse was de titel nog niet zeker, het ging hier tussen Patrick, Didier en Kenneth. Patrick stond er het beste voor maar moest forfait geven voor de laatste race waardoor hij naast de titel greep. Kenneth stond nog een aantal punten voor op Didier. Na de kwalificaties was Jan de snelste, Didier 2de en Kenneth pas 4de. Didier zou er dus alles aan doen om de titel binnen te halen, na de finales was Jan nog steeds eerste, Didier nog steeds 2de maar schoof Kenneth op naar de 3de plaats wat hem de titel van 2018 opleverde!

truck

Proficiat aan alle kampioenen van 2018! Ze worden gehuldigd tussen de België-Nederland finale in Rucphen op zaterdag 8 & zondag 9 september in Rucphen NL.

affiche 2018

We willen zeker de Club HRT Houthalen danken voor hun gastvrijheid en Cis Aerts voor de zeer vlotte en correcte wedstrijdleiding en alle Tamiya piloten die vol passie en enthousiasme dit seizoen hebben deelgenomen! Bedankt en tot volgend jaar...

Het TamiyaCup Team

KAMPIOENEN 2018

Euro GT
1 Bart Acda
2 Dirk De Ceulaerde
3 Alexander van Gansen

Euro TW
1 Dirk De Ceulaerde
2 Sven Cassiers
3 Hannu Coopman

Top Stock
1 Arne Van Hoorebeke
2 Jan Van der Heyden
3 Marc Joosens

Junior
1 Caitlyn Decrock
2 Quinten Vervloessem
3 Thomas Van der Heyden

Euro Truck
1 Kenneth Meisters
2 Didier Rooms
3 Patrick Room

Mini
1 Bart Vervloessem
2 Hubert Cathelain
3 Dirk Van Olmen

HRT

TamiyaCup

Facebook

Op 22 juli 2018 waren te gast bij MBC de Sluis in Gouda. De club MBC de sluis is al heel wat jaren te vinden op de kalender van de Tamiya Cup. MBC de Sluis staat bekend om zijn grote en mooi onderhouden baan, de baan is groot maar ook technisch. Er wordt hier met elektro en brandstof klassen gereden tot 1:8 schaal. Het asfalt is zeer vlak en geeft goede grip en voor alle klassen is hier prima rijden.

20180722 170202

De club had alles goed voor elkaar voor de Tamiya Cup, de baan lag er ook mooi verzorgd bij en met een lekker zonnetje in de middag was het zeer aangenaam vertoeven bij MBC de Sluis. Het circuit ligt aan het water en daardoor is er vaak een windje langs de baan. Gezien het een lekkere zonnige dag was is dit wel aangenaam. Er was ook weer een winkel aanwezig om de deelnemers en toeschouwers te voorzien van support. Dit keer was dat Marco’s Modelcars uit Nieuwegein. Op zaterdag was de baan ook open zodat de mensen extra rondjes konden maken, hiervan werd dan ook goed gebruik gemaakt.

Zondag was de baan al om 7:30 open maar veel mensen waren al aanwezig. We hadden weer een leuk aantal inschrijvingen en uiteindelijk hadden we 75 deelnemers. Doordat de baan wat groter is dan de gemiddelde baan konden we een gunstige indeling maken, dat scheelde wat tijd en konden we om 9:00 beginnen (dus wat extra tijd in de ochtend om te oefenen) en we konden de finales van 6 minuten naar 7 minuten brengen. Extra rijtijd is altijd goed natuurlijk ☺

Fighters
We hadden vandaag helaas maar 2 deelnemertjes in de Fighter buggy klasse. Thomas en Valentijn maakte er een broeder strijd van. Het was Thomas die zijn broer kon voorblijven en alle 3 de finales kon winnen. Valentijn kon echter alle finales in dezelfde ronde blijven.

20180722 174847

Euro-Truck
De Truck klasse was weer goed gevuld met 16 deelnemers. Met 16 deelnemers hadden we standaard verdeling van 10 deelnemers in de A finale en 6 in de B-finale. In de B-finale waren het Raymond, Marcel en Marco die vochten voor de eerste 3 plaatsen. Het was Raymond die alle 3 finales kon winnen en daarmee de B-finale kon winnen. Marcel zat daar niet ver achter en Marco pakte de 3de plaats in de B-finale. In de A-finale waren het Robin en Michael die er een spannende strijd van maakte. In de finales waren de verschillen klein, dit gaven mooie finales waarbij zowel Robin als Michael een aantal van kop positie konden wisselen. Maar het was Michael die 3 finales kon winnen. Steeds met een miniem verschil was het Robin daarachter. Hierachter was het Daniel die de 3de plaats algemeen kon pakken.

20180722 175145

Top-Stock
De Top-Stock was dit keer de grootste klasse met 22 deelnemers. Verdeeld over 2 heats hadden we 11 deelnemers in de A finale en 11 in de B finale. In de B finale was het lokale rijder Alex, Ilja en Valentijn die streden om de ere plaatsen in de B-finale. Het was Alex die zijn lokale kennis van het circuit kon benutten om 2 finales te winnen en daarmee de B-finale won. Ilja zat daar niet ver achter en een nette 3de plaats was voor Valentijn.In de A-finale was het Fokke die de hele dag snel was samen met lokale rijder Patrick. Uiteindelijk was het Fokke die door constant rijden 2 finales kon winnen en daarmee de eind overwinning. Patrick pakte ook nog een overwinning op zijn thuis baan en daarmee een 2de plaats algemeen. Hier achter was Patricia en Hans die vochten om de 3de plaats waarbij Patricia als beste uit de strijd kwam en weer een nette podium plaats pakte.

20180722 175528

M-chassis klasse
De M-chassis klasse had deze keer helaas maar 5 deelnemers. Echter maakte die er nog een mooie strijd van op de baan. Het was Fons die weer liet zien dat hij het M-chassis aardig onder de knie heeft en met 3 finale overwinningen de 1ste plaats pakte. Wouter kon een mooie 2de plaats pakken en Herman de 3de plaats.

20180722 175710

Euro-TW
De Euro-TW klasse had 12 deelnemers. In de finales waren het vader en zoon van der Wind en Mario die streden voor het ere metaal.  Dit is de thuis baan van vader Sjaak en zoon Nick van der Wind. En dat konden ze benutten door de gehele dag vooraan te strijden voor de hoogste plaatsen. Het was Nick die de eerste finale kon winnen van zijn vader maar de 2de en 3de finale waren voor Sjaak zodat hij de eind overwinning pakken. Op de voet gevolgd door Nick op de 2de plaats. Mario kon nog wel in de buurt komen maar moest genoegen nemen met de 3de plaats.

20180722 180044

Formule 1
De F1 had deze dag 11 deelnemers. Met het ontbreken van een aantal snelle F1 rijders waren er kansen voor de andere rijders. Nu waren het Martijn en Bram die hun F1 hadden meegenomen naar MBC en gingen meteen maar met elkaar de strijd aan voor de podium plaatsen. Bram kon de eerste finale winnen maar Martijn kon sterk terug komen en won de resterende 2 finales en daarmee de eind overwinning. Bram pakte de 2de plaats en Paul kon de 3de plaats pakken.

20180722 180223

Euro-GT
De Euro-GT had 7 deelnemers. MBC altijd een mooie baan voor deze snelste klasse. Veel van de deelnemers van vandaag in deze klasse rijden regelmatig op MBC de sluis. Het waren Robert en Jesse die heel snel waren vandaag en ze maakte er een mooie strijd van. Robert kon 2 finales winnen en daarmee de eind overwinning. Jesse zat er nooit ver achter en kon ook een finale winnen en daarmee de 2de plaats. Hierachter was het Peter die de 3de plaats kon veilig stellen.

20180722 180416

Weer een mooie wedstrijd op de baan MBC de sluis. De club heeft weer een mooie wedstrijd neergezet waarbij alles goed geregeld was, van de wedstrijdleiding tot de kantine was alles goed verzorgd. Hierbij willen we alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedanken die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.

Met speciale dank aan:
Martijn Aarden en Jan de Boeff voor wedstrijdleiding en technische keuring.
Alex Everling en Martijn van der Heijden voor de hulp achter de schermen.
De barvrijwilligers voor de lekkere versnaperingen.
Vincent Paternotte, onze sponsor.

 MBC de Sluis

Tamiya Cup

Facebook

 

 

 

 

De getoonde winkels zijn sponsor van ModelAction.