Opmerking

The was a problem converting the source image.

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/aug/TamiyaCup_Gouda

RC4WD 1985 Toyota 4Runner Hard Body Complete set

Het is altijd fijn als er weer een nieuw model body uitgebracht wordt en dat geldt dus ook voor deze Toyota 4Runner uit ‘85. De 4Runner is in de 1:1 trailscene een populair model en een goed exemplaar uit ‘85 levert makkelijk 10.000 dollar of meer op, gelukkig hoef je voor de RC4WD-versie niet zo diep in de buidel te tasten en komt de pre-orderprijs ruim onder de 200 dollar uit. Een flink bedrag, maar daar krijg je wel een hard body voor die naadloos op je Trail Finder 2 Truck of Trail Finder 2 Marlin Crawler past, een uitgebreide handleiding en alle onderdelen om de body te laten passen worden meegeleverd.

rc4wd 2180rc4wd 2183

First look
Eénmaal de verzegeling verbroken, altijd een fijn moment, lijkt het alsof de body al gespoten is, zo glanst het grijze ABS je tegemoet. Als grijs je kleur is dan ben je snel klaar, stickeren en aflakken. Maar de body verdient het om er meer aandacht aan te besteden. Het interieur is behoorlijk compleet, de verlichting voorbereid voor het plaatsen van een LED-set en je kunt je 4Runner zowel met als zonder hardtop uitvoeren.

rc4wd 2190rc4wd 2194

Like a Pro
Ook weleens vol bewondering gekeken naar bouwers die zo begaafd zijn dat ze hun voertuigen zo kunnen aanpassen dat de deuren en laadklep open en dicht kunnen? Met de 4Runner hoor jij binnenkort ook bij dit selecte gezelschap, want RC4WD heeft de body uitgevoerd met deuren, motorkap en laadklep die open en dicht kunnen. De eerste twee sluiten met magneten, die in de motorkap zijn meegegoten, die in de deuren moet je er nog inlijmen. De laadklep is voorzien van uitsparingen waardoort hij klemt en zo dicht blijft zitten.

rc4wd 2186rc4wd 2187

Bouwen
Het bouwen zal voor niemand een echt probleem zijn, wel even aandacht voor het loshalen van de onderdelen, RC4WD heeft gekozen voor flinke gietkanalen en het is verstandig om de onderdelen los te knippen met een scherpe tang en daarna het restant met een hobbymesje en een schuurstick of vijltje te lijf te gaan. Op deze manier weet je zeker dat je de onderdelen niet beschadigd. Ik ga onze 4Runner nu eerst weer demonteren en verzinnen hoe hij eruit moet gaan zien.

RC4WD

 

HPI-Racing WR8 Flux KenBlock GYM8 Ford Fiesta ST

Meteen 100+ km/h! Verbluffende Ken Block-actie! De ongelooflijke kleur veranderende 'stars and stripes'-versie van Ken Block's nieuwste Ford Fiesta ST RX43 raceauto is nu beschikbaar in schaal 1:8 WR8 Flux-versie. Met de HPI Flux Power kan Ken's replica in een mum van tijd vanuit een staande start worden gekatapulteerd tot adembenemende raceactie. Dit alles met een lichte druk op het gaspedaal!

In een brandstof- en een elektroversie beschikbaar.

Bron: HPI

 

Team Associated CR12 Toyota FJ45 Pick-up 1:12 4x4 RTR off-road Truck

De CR12 4x4-truck is misschien klein van formaat, maar zit boordevol functies. Hij komt Ready-to-Run met Reedy Power-elektronica en het is een kwestie van opladen en gaan!

De auto heeft realistische banden en velgen, evenals een goedgekeurde Toyota FJ45 pick-up 1977. Het chassis met stalen frame biedt voldoende stabiliteit en de 4-link-ophanging met schokdempers met schroefdraad en de zachte rubberen banden maken het mogelijk om moeilijke terreinen te beheersen. Inclusief een compacte 3-versnellingsbak, voorste CVA-aandrijfassen en hoogwaardige kogellagers.

Bron: Team Associated

 

Losi Super Rock Rey 1:6 RTR AVC 4WD

Of je nu buiten de gebaande paden rijdt of de woestijn domineert, met de 1/6 Losi Super Rock Rey AVC 4WD kun je crashen met deze snelle, stabiele en krachtige kant-en-klare off-roader.

Bron: Losi

 

 

 

 

 

Tamiya Buggyra Fat Fox (TT-01 Type-E) 1:14

Dit model bootst de Buggyra Racing Fat Fox na die in het seizoen 2018 van het Europese vrachtwagenracen tegen de kampioen Adam Lacko heeft gestreden. De realistische body is een 3-delige set gemaakt van lichtgewicht en duurzaam polycarbonaat, met afzonderlijk gegoten zijspiegels van kunststof, koppelings- en achterbumperonderdelen. Het TT-01 Type E-chassis is een bewezen performer en dit chassis is uitgerust met speciale semi-truckwielen en banden voor het model.

Bron:

Tamiya

RHI

De getoonde winkels zijn sponsor van ModelAction.