MBC de Sluis Gouda | 7e Tamiya Cup NL

Op 22 juli 2018 waren te gast bij MBC de Sluis in Gouda. De club MBC de sluis is al heel wat jaren te vinden op de kalender van de Tamiya Cup. MBC de Sluis staat bekend om zijn grote en mooi onderhouden baan, de baan is groot maar ook technisch. Er wordt hier met elektro en brandstof klassen gereden tot 1:8 schaal. Het asfalt is zeer vlak en geeft goede grip en voor alle klassen is hier prima rijden.

20180722 170202

De club had alles goed voor elkaar voor de Tamiya Cup, de baan lag er ook mooi verzorgd bij en met een lekker zonnetje in de middag was het zeer aangenaam vertoeven bij MBC de Sluis. Het circuit ligt aan het water en daardoor is er vaak een windje langs de baan. Gezien het een lekkere zonnige dag was is dit wel aangenaam. Er was ook weer een winkel aanwezig om de deelnemers en toeschouwers te voorzien van support. Dit keer was dat Marco’s Modelcars uit Nieuwegein. Op zaterdag was de baan ook open zodat de mensen extra rondjes konden maken, hiervan werd dan ook goed gebruik gemaakt.

Zondag was de baan al om 7:30 open maar veel mensen waren al aanwezig. We hadden weer een leuk aantal inschrijvingen en uiteindelijk hadden we 75 deelnemers. Doordat de baan wat groter is dan de gemiddelde baan konden we een gunstige indeling maken, dat scheelde wat tijd en konden we om 9:00 beginnen (dus wat extra tijd in de ochtend om te oefenen) en we konden de finales van 6 minuten naar 7 minuten brengen. Extra rijtijd is altijd goed natuurlijk ☺

Fighters
We hadden vandaag helaas maar 2 deelnemertjes in de Fighter buggy klasse. Thomas en Valentijn maakte er een broeder strijd van. Het was Thomas die zijn broer kon voorblijven en alle 3 de finales kon winnen. Valentijn kon echter alle finales in dezelfde ronde blijven.

20180722 174847

Euro-Truck
De Truck klasse was weer goed gevuld met 16 deelnemers. Met 16 deelnemers hadden we standaard verdeling van 10 deelnemers in de A finale en 6 in de B-finale. In de B-finale waren het Raymond, Marcel en Marco die vochten voor de eerste 3 plaatsen. Het was Raymond die alle 3 finales kon winnen en daarmee de B-finale kon winnen. Marcel zat daar niet ver achter en Marco pakte de 3de plaats in de B-finale. In de A-finale waren het Robin en Michael die er een spannende strijd van maakte. In de finales waren de verschillen klein, dit gaven mooie finales waarbij zowel Robin als Michael een aantal van kop positie konden wisselen. Maar het was Michael die 3 finales kon winnen. Steeds met een miniem verschil was het Robin daarachter. Hierachter was het Daniel die de 3de plaats algemeen kon pakken.

20180722 175145

Top-Stock
De Top-Stock was dit keer de grootste klasse met 22 deelnemers. Verdeeld over 2 heats hadden we 11 deelnemers in de A finale en 11 in de B finale. In de B finale was het lokale rijder Alex, Ilja en Valentijn die streden om de ere plaatsen in de B-finale. Het was Alex die zijn lokale kennis van het circuit kon benutten om 2 finales te winnen en daarmee de B-finale won. Ilja zat daar niet ver achter en een nette 3de plaats was voor Valentijn.In de A-finale was het Fokke die de hele dag snel was samen met lokale rijder Patrick. Uiteindelijk was het Fokke die door constant rijden 2 finales kon winnen en daarmee de eind overwinning. Patrick pakte ook nog een overwinning op zijn thuis baan en daarmee een 2de plaats algemeen. Hier achter was Patricia en Hans die vochten om de 3de plaats waarbij Patricia als beste uit de strijd kwam en weer een nette podium plaats pakte.

20180722 175528

M-chassis klasse
De M-chassis klasse had deze keer helaas maar 5 deelnemers. Echter maakte die er nog een mooie strijd van op de baan. Het was Fons die weer liet zien dat hij het M-chassis aardig onder de knie heeft en met 3 finale overwinningen de 1ste plaats pakte. Wouter kon een mooie 2de plaats pakken en Herman de 3de plaats.

20180722 175710

Euro-TW
De Euro-TW klasse had 12 deelnemers. In de finales waren het vader en zoon van der Wind en Mario die streden voor het ere metaal.  Dit is de thuis baan van vader Sjaak en zoon Nick van der Wind. En dat konden ze benutten door de gehele dag vooraan te strijden voor de hoogste plaatsen. Het was Nick die de eerste finale kon winnen van zijn vader maar de 2de en 3de finale waren voor Sjaak zodat hij de eind overwinning pakken. Op de voet gevolgd door Nick op de 2de plaats. Mario kon nog wel in de buurt komen maar moest genoegen nemen met de 3de plaats.

20180722 180044

Formule 1
De F1 had deze dag 11 deelnemers. Met het ontbreken van een aantal snelle F1 rijders waren er kansen voor de andere rijders. Nu waren het Martijn en Bram die hun F1 hadden meegenomen naar MBC en gingen meteen maar met elkaar de strijd aan voor de podium plaatsen. Bram kon de eerste finale winnen maar Martijn kon sterk terug komen en won de resterende 2 finales en daarmee de eind overwinning. Bram pakte de 2de plaats en Paul kon de 3de plaats pakken.

20180722 180223

Euro-GT
De Euro-GT had 7 deelnemers. MBC altijd een mooie baan voor deze snelste klasse. Veel van de deelnemers van vandaag in deze klasse rijden regelmatig op MBC de sluis. Het waren Robert en Jesse die heel snel waren vandaag en ze maakte er een mooie strijd van. Robert kon 2 finales winnen en daarmee de eind overwinning. Jesse zat er nooit ver achter en kon ook een finale winnen en daarmee de 2de plaats. Hierachter was het Peter die de 3de plaats kon veilig stellen.

20180722 180416

Weer een mooie wedstrijd op de baan MBC de sluis. De club heeft weer een mooie wedstrijd neergezet waarbij alles goed geregeld was, van de wedstrijdleiding tot de kantine was alles goed verzorgd. Hierbij willen we alle vrijwilligers van MBC de Sluis bedanken die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.

Met speciale dank aan:
Martijn Aarden en Jan de Boeff voor wedstrijdleiding en technische keuring.
Alex Everling en Martijn van der Heijden voor de hulp achter de schermen.
De barvrijwilligers voor de lekkere versnaperingen.
Vincent Paternotte, onze sponsor.

 MBC de Sluis

Tamiya Cup

Facebook

 

 

 

 

Tags: Tamiya Cup, MBC de Sluis, Gouda