Verslag

RCHotWheels Deventer | 6e Tamiya Cup NL

Op 1 juli 2018 waren te gast bij RC Hotwheels in Deventer. De club RC Hotwheels is al heel wat jaren te vinden op de kalender van de Tamiya Cup. RC Hotwheels staat bekend als een club met familiaire sfeer. De baan is technisch en niet al te groot. Er wordt hier dan ook alleen elektro klassen gereden. De ondergrond geeft goede grip voor alle klassen en dus ook voor de snellere klassen en de F1 is hier prima rijden.

De club maakt voor de Tamiya Cup altijd extra moeite om het de rijders naar hun zin te maken. Ze beschikken over een mooie overdekte pits ruimte en ruime rijdersstelling. De lokale en wel bekende winkel was ook weer aanwezig om de deelnemers en toeschouwers te voorzien van support. Dit is de Heilige Koe uit Deventer welke altijd leuke aanbiedingen heeft tijdens de Tamiya Cup. Op zaterdag was de baan ook open zodat de mensen extra rondjes konden maken. Hiervan werd dan ook goed gebruik gemaakt.

Zondag was de baan al om 7:30 open maar veel mensen waren al aanwezig. We hadden weer een leuk aantal inschrijvingen en uiteindelijk hadden we 62 deelnemers. Iets minder dan normaal maar dat kan ook aan vakantie periode liggen en het mooie weer. We konden om 9:00 beginnen (dus wat extra tijd in de ochtend om te oefenen) en we konden de finales van 6 minuten naar 7 minuten brengen. Extra rijtijd is altijd goed natuurlijk ☺

Fighters
We hadden vandaag helaas maar 2 deelnemertjes in de Fighter buggy klasse maar dat maakt het voor de deelnemers niet minder spannend. De pole position was voor Sven gevolgd door Nigel. In de finales was Sven die 3 finales Nigel voor kon blijven en daarmee de dagoverwinning pakte.

IMG 20180701 WA0016

Euro-Truck
De Truck klasse was leuk gevuld met 13 deelnemers. Altijd veel fun in deze klasse. Met 13 deelnemers hadden we een verdeling van 9 deelnemers in de A finale en 4 in de B finale, zoals de regels voorschrijven. In de B finale waren het Erik, Kenneth en Marco die de strijd aangingen. Het was Erik (van de Heilige Koe) die alle 3 overwinningen op zijn thuisbaan kon pakken en daarmee de overwinning in de B finale. Kennith en Marco vochten om de 2de en 3de plaats daar niet ver achter. Kenneth pakte plek 2 en Marco plek 3. In de A finale waren Michael en Robin die de finales domineerde. Michael kon Robin in de finales op afstand houden. Maar de 2 sloegen wel een gaatje naar de rest. Michael pakte de overwinning voor Robin. En een opstormende Danny kon de 3de plaats bemachtigen.

IMG 20180701 WA0019

Top-Stock
De Top-Stock had dit keer 16 deelnemers. Altijd een populaire klasse door de simpele techniek en relatief lage instap. Verdeeld over 2 heats hadden we 10 deelnemers in de A finale en 6 in de B finale. In de B finale was het Hans die de overwinning kon pakken en Ilja de 2de plaats. Christian kon de 3de plaats pakken. In de A finale was het Mario die de finales kon domineren. Patricia en Peter reden heel sterk en konden volgen op de 2de en 3de plaats.

IMG 20180701 WA0017

M-chassis klasse
De M-chassis klasse had deze keer 6 deelnemers. Een klein dipje in de aantallen lijkt het aangezien we in het begin van het seizoen toch in de dubbele getallen zaten. In de finale waren het Fons, Wouter en Raimond die de prijzen verdeelde. Het was Fons die de finales allemaal kon winnen. Overwinning vandaag dus voor Fons en Wouter kon de 2de plaats pakken op de voet gevolgd door Raimond met de 3de plaats.

 IMG 20180701 WA0022

Euro-TW
De Euro-TW klasse had 7 deelnemers. In de finales was Eric B die 2 finales kon winnen. Maar hij kreeg het niet cadeau want Cees zat hem op de hielen en kon ook een finale winnen. De overwinning was dus voor Eric en Cees pakte een mooie 2de plaats. Hierachter was het Andre die ook goede tijden neerzette.

 IMG 20180701 WA0021

Formule 1
De F1 had deze dag 11 deelnemers. Voor de F1 is het op RC Hotwheels prima rijden, ondanks dat de baan technisch is. Het was Chris die de smaak goed te pakken had en de overwinning kon pakken door 2 finales te winnen. Daarachter was het Robin die steeds meer op gang kwam met zijn nieuwe TRF103. Ook Chris reed hiermee en er rijden al een aantal mensen mee in de Tamiya Cup. Dat een nieuwe auto niet altijd nodig is bewijst Marten die met een oude 103 (het model van 20 jaar geleden) ook goed mee kon komen. Marten pakte de 3de plaats.

IMG 20180701 WA0023

Euro-GT
De Euro-GT had 7 deelnemers. De euro GT had het duidelijk wat moeilijker op de technische baan van RC Hotwheels, om al het vermogen goed op de baan te krijgen. In de finales was het een strijd tussen Robert en gast rijder voor deze race Peter Anthonijsz. Robert kon 2 finales winnen maar Peter A zat daar maar 1 seconde achter beide keren. Robert had hiermee de eindoverwinning gevolgd door Peter A op de 2de plaats. Peter Ende pakte de 3de plaats.

IMG 20180701 WA0024

RC Hotwheels zet altijd een leuke en gezellige wedstrijd neer waarbij alles goed geregeld is. Van de wedstrijdleiding tot de kantine was alles goed verzorgd. Hierbij willen we alle vrijwilligers van RC Hotwheels bedanken die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.

Met speciale dank aan
- Hugo en de technische keuring voor een perfecte wedstrijdleiding.
- Alle bar vrijwilligers voor de lekkere versnaperingen.
- Erik Oosthof en Heilige Koe voor de support aan de Tamiya Cup.
- Alle vrijwilligers van de club.
- Vincent Paternotte onze sponsor.

Tamiya Cup

Facebook

RC HotWheels

 

Tags: RHI, Tamiya Cup, Deventer, RCHotWheels