Nieuws

RC10B3 Body | JConcepts

JConcepts RC10B3 Body

JConcepts hebben een body shell-replica van de legendarische racebuggy Team Associated RC10B3 geïntroduceerd. Team Associated heeft de RC10B3 uitgebracht tijdens de IFMAR Wereldkampioenschappen van 1997. In de periode 1995 tot en met 1997 werkte Area 51 rustig aan het vervolgontwerp voor de succesvolle RC10-platforms met een belangrijke release gepland tijdens het spraakmakende evenement. Een van de verbeteringen of updates van het ontwerp was de carrosserie.

JConcepts (met officieel de goedkeuring van Team Associated) hebben de echte RC10B3 body shell gereproduceerd. Dit maakt het mogelijk om te recreëren, opnieuw op te bouwen en te racen met authentiek vormgegeven carrosserieën uit de hoogtijdagen van competitieve carrosseriecabines met achtersluiting en achtersluiting. Er is hard aan gewerkt om dit project te realiseren en gelukkig heeft Team Associated de iconische mal uit het racejaar 1997 behouden, zodat JConcepts in staat was om de constructie van een oudere generatie te herstellen en met een mix van de materialen van vandaag.

Het evenement vond plaats in de legendarische Ranch Pit Shop in Pomona, Californië, en uiteindelijk claimde Brian Kinwald zijn 2e IFMAR-titel. Na de drievoudige A-hoofdstand plaatste Masami Hirosaka de 3e algemeen en andere B3-coureurs zoals Mark Pavidis, Scott Hughes, Mark Francis en Jason Ruona maakten ook de A-finale met hun nieuwe prototypes. Het A-team was trots genoeg op de prestaties om de auto van Masami in tijdschriftadvertenties op te nemen en A-hoofdbestuurders op de kitdoos te plaatsen om de release aan te duiden.

De body van de B3-kit was een van de laatste 2wd-buggy's met een body met een sluiting of een achtergedeelte van de schaal onder de achtervleugel en bescherming boven de transmissie. Deze details werden bewaard en gemarkeerd, en de carrosserie is drop-fit voor een generatie Team Associated-voertuigen uit het tijdperk van 3 platforms. Elk pakket bevat een raammasker, 5,5 ″ achtervleugel en een doorzichtige polycarbonaat behuizing (geen stickerblad inbegrepen).

Bron: www.jconcepts.net

 

 

 

Tags: JConcepts, RC10B3

Nieuws Rijden RC
  • 22 maart 2021
  • By RC-redactie

FS Reflex Stick II | Carson

Carson FS Reflex Stick II zender Klassieker in een nieuw jasje!De Reflex Stick II van Carson-Model Sport is een goedkoop, modern en technisch hoogwaardig 6-kanaals afstandsbedieningssysteem voor...

Nieuws Slotrace
  • 09 november 2020
  • By Slot-redactie

Porsche 908/3 Sunoco | NSR

NSR Porsche 908/3 Sunoco #6 {gallery}2020/November/NSR_0147SW{/gallery} MONTH:November ENGINE SW:Shark EVO 21,5 21.900 rpm WIDTH:64.5mm HEIGHT:24mm LENGHT:124.5mm WHEELBASE:76mm REAR AXLE/GUIDE...