Verslag

Lovan RC Alveringem | 4e TamiyaCup BE 2018

1 april!
Nee, het is geen grapje, zondag 1 april was het niet alleen Paasdag maar ook racedag. De Tamiya Cup streek neer in de gemeente Alveringem, gelegen in de noordwestelijke uithoek van België, ook wel de westhoek genaamd. Daar waren we te gast bij club Lovan RC.

DSC 7186

Zaterdagochtend werd het grootste indoorcircuit van de laatste jaren opgebouwd, en het moet gezegd worden, het was een leuke lay-out met veel verschillende bochten waar zowel beginnende als ervaren racepiloten hun rijkunsten konden tonen. Zaterdag werden meteen na uitrollen van het circuit de eerste rondjes gereden. Meteen werd het circuit goedgekeurd en werden er setups van Tamiya racewagentjes gewijzigd om betere baanligging te zoeken. Zondagochtend gingen de deuren vroeg in de ochtend open. Daar wachtte een prettige verrassing, Steve Heyman van RC9000 - Tamiya webwinkel - www.rc9000.be - had voor alle aanwezigen paaseitjes meegebracht. Dankjewel paashaas Steve!

Iedereen meldde zich aan om in te schrijven, de laatste oefenrondjes werden gereden en om 10u00 was het zover, de junioren konden van start gaan met de eerste kwalificaties. Na de junioren waren ook de Stock, M-Chassis, Truck, Euro-TW en Euro-GT reeksen aan de beurt. Opvallend is het groeiend aantal Trucks, elke race lijken er meer en meer bij te komen… Misschien zit de promotie die nog tot eind dit jaar loopt waar elke Truck gekocht in een Belgische winkel 3 races gratis mag deelnemen er voor iets tussen. Los daarvan is de Truck reeks natuurlijk nieuw en uitdagend voor vele RC piloten, en het is vooral leuk om te rijden in deze gezellige reeks.

De M-chassis reeks had ook dit keer weer het grootste deelnemersveld, het racen met deze kleine autootjes heeft zijn charme zeker nog niet verloren. Na de kwalificaties was er een pauze voorzien waarin een tombola werd georganiseerd waar iedereen prijs had! De hoofdprijs was een Truck body gespoten door Kim van KO Paintz. De laatste deelnemer die uit de doos met namen kwam, mocht deze carrosserie mee naar huis nemen. Blij dat hij ermee was, het was toevallig nog een racer uit de Truck reeks ook, proficiat David Robrecht!

DSC 7206

3 finales verder waren de felbevochten podiumplaatsen als volgt verdeeld:

Junior
1.    Caitlyn Decrock
2.    Quinten Vervloessem
3.    Jaro Coopman

DSC 7207

Stock
1.    Marc Joosens
2.    Arne Van Hoorebeke
3.    Quentin Welcomme

DSC 7209

M-Chassis
1.    Bart Vervloessem
2.    Hubert Cathelain
3.    Dirk Van Olmen

DSC 7213

Truck
1.    Jan Vervloessem
2.    Lorenzo Vandepoele
3.    David Robrecht

DSC 7211

Euro-TW
1.    Dirk De Ceulaerde
2.    Hannu Coopman
3.    Dave Rijkers

DSC 7216

Euro-GT
1.    Bart Acda
2.    Peter Roeygens
3.    Jannick Rommens

DSC 7218

Speciale dank gaat uit naar de organiserende club Lovan RC die er een fantastisch weekend van gemaakt heeft. Lorenzo Vandepoele, Familie Rommens, Michael Claphouwers en iedereen die meegewerkt heeft om er een leuke dag van te maken. Steve Heyman van RC9000 webwinkel en natuurlijk ook Kim van KO Paintz voor de mooie body die we tijdens de tombola mochten weggeven. Door jullie inzet hebben een heleboel RC Hobbyisten een leuke dag gehad! Bedankt!

TamiyaCup
Lovan RC

Tags: Tamiya, Tamiyacup, Lovan RC, Alveringem

Nieuws Rijden RC
  • 26 januari 2021
  • By RC-redactie

Brushless ESC 04SR (Sensored) | Tamiya

Tamiya Brushless Electronic Speed Controller 04SR (Sensored) Deze ESC TBLE-04SR snelheidsregelaar is ontworpen voor gebruik met Tamiya brushless motoren (Sensored) en ook brushed motoren 23T en...