Nieuws

GT8 Cup NL | Serpent

Serpent start in samenwerking met een aantal partners de Serpent Cobra GT8 Cup in 2017.

De 1/8 GT klasse is een groeiende race categorie wereldwijd. Het grote formaat, de snelheid, de fraaie techniek, mooie GT bodies, het sterke race chassis en de robuuste wielophanging maken het een attractieve klasse.

AAD Cobra GT GP 2017 009

De GT8 races worden naast de Nomac 1/10 GP klasse verreden, op dezelfde banen en data.

Als racewagen wordt er gereden met een standaard versie Cobra GT chassis ( RTR of Raceroller) , in een brandstof uitvoering. Dit is een schaal 1/8 racewagen met 4-wiel aandrijving, cardan aandrijving, 2 tandwiel-differentieelen, bigbore schokbrekers, een automatische 2-bak en schijfremmen. Als motor is gekozen voor een Italiaanse XRD 5 poorts 3.5cc motor en de Hipex uitlaat .21 efra 2095 Low Noise-set, zodat ook op Heemstede kan worden gereden. De standaard body is de Mc Laren.

Serpent biedt samen met 2-speed Distribution interessante racepakketten met verschillende autopakketten, een startbox pakket en bandenset beschikbaar via een aantal dealers in Nederland.

Op de races is het Serpent GT8 Cup reglement van toepassing.

Om de kosten te beperken is er slechts een beperkt aantal optionals toegestaan zoals veren, stabies en tandwielen. De rubber Serpent GT racebanden zijn de Cup banden en per racedag is slechts 1-set in gebruik. Als brandstof een mix met max 16% nitro toegestaan, merk is vrij ( 2-speed levert Runnertime). De inschrijfkosten per race bedragen euro 15 per rijder.

Het is al vrijwel zeker dat een 8-tal RC-rijders mee gaan doen, die veel kennis en ervaring zullen delen met nieuwe GT-rijders. Deze gedeelde RC-ervaring zal ervoor zorgen dat alle deelnemers de juiste hulp kunnen krijgen om zo gave racedagen te beleven en veel te leren over motor en chassis afstelling. Hiervoor plannen we ook een aantal workshops op de zaterdag voor de racedag, die ook gebruikt mag worden voor training. Deze trainingsdag mag, het is geen moeten! Mocht je geen helper kunnen regelen, meld je dan toch even, dan kijken we wat er onderling te regelen valt.

AAD Cobra Motor 2017 012

Het raceprogramma per zondag zal bestaan uit een vrije training, gevolgd door 3 kwalificatie heats van 5 minuten en dan 2 finales van elk 20 minuten. De zaterdag is bedoeld voor vrije training en workshops.

Het doel van de Serpent GT8 Cup is om samen fascinerende races te rijden in een gemoedelijke sfeer waarbij het elkaar helpen en gezellig racen belangrijker zijn dan het winnen. De Serpent GT Cup racet samen met de 1/10 GP klasse, maar uiteraard gescheiden groepen.

Race data:

Apeldoorn 22-23 april

Gouda 27-28 mei

Genk(B) 17-18 juni

Heemstede 22-23 juli

Groningen 26-27 augustus

Rucphen 16-17 september

(nog niet allemaal definitief)

Sponsors: Serpent, XceedRC, Arrowmax, XRD, Dragon-RC, 2-speed Distribution, 2Brothers-RC, ABC Modelshop, RC-Specialist, Romulco Modelbouw, ModelAction, andere sponsoren zijn welkom.

Contactpersoon: Richard Jacobs

Organisatie:

Serpent

Facebook

Tags: Serpent, 1:8, Nitro, GT8 Cup, 2-Speed Distribution

Nieuws Rijden RC
  • 19 oktober 2020
  • By RC-redactie

Mission FT | Schumacher Racing

Schumacher Racing Mission FT - Kit 2WD 1:10  De Mission FT is een ideale introductie tot de populaire voorwielaandrijvingsklasse.De Mission FT is gebaseerd op het snelle, duurzame en race-bewezen...

Nieuws Rijden RC
  • 13 november 2020
  • By RC-redactie

VQS (2020) | Tamiya

Tamiya VQS (2020)   Deze kit is een bijgewerkte heruitgaveversie van een buggy uit 1988, die zijn make-over heeft geërfd van de legendarische race-georiënteerde Avante....