Verslag

EVMC Velp | 4e Tamiya Cup NL

Op 20 mei 2018 waren te gast bij EVMC in Velp. De club EVMC is dit jaar nieuw op de kalender van de Tamiya Cup. Vele jaren geleden hoorde EVMC al bij de Tamiya Cup maar verdween toen een beetje van de rader. Gelukkig zijn ze weer terug in beeld bij de Tamiya Cup zodat wij weer op deze mooie baan kunnen rijden. Het circuit is een redelijke grote baan met vloeiende layout. Door de mooie vloeiende en toch ook technische layout is het ook voor de elektro klassen heel goed te rijden. De snelle klassen zoals F1 en GT gaan hier heel veel plezier hebben.

20180520 124438

Het bestuur van EVMC is hard bezig op de club om vele aspecten te verbeteren zodat de club en circuit op de kaart worden gezet. De Tamiya Cup organiseren is daar één van. Alle facetten van het racen zijn aanwezig op de club van EVMC, zoals overdekte pits, grote rijdersstelling, kantine en zelfs tribune. De club had alles goed voor elkaar voor de Tamiya Cup; er was een extra grilplaat voor buiten geregeld zodat de deelnemers voorzien konden worden van hamburgers en worsten, naast de snacks die binnen in de kantine werden aangeboden. Tevens was er een extra generator zodat we zeker niet zonder stroom kwamen en voor de Heilige Koe was er genoeg ruimte voor de winkel. Op zaterdag was de baan ook open zodat de mensen extra rondjes konden maken en een leuke opkomst op zaterdag zorgde alvast voor een goede oefening voor de zondag.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

  

Zondag was de baan al om 7:30 open, maar veel mensen waren toen al aanwezig. We hadden een groot aantal inschrijvingen en uiteindelijk hadden we 94 deelnemers. Doordat de baan wat groter is dan de eerste 3 banen van het seizoen konden we wat meer mensen in een heat kwijt en omdat de indeling gunstig uitkwam hadden we een mooie heatindeling. Dat scheelde wat tijd en konden we om 9:00 beginnen (dus wat extra tijd in de ochtend om te oefenen) en we konden de finales van 6 naar 7 minuten brengen. Extra rijtijd is altijd goed natuurlijk :-).

20180520 122801

De weersvoorspelling van de zondag was goed. Op zaterdag was het nog somber gesteld met af en toe wat spetters, maar gelukkig konden de rijders op zaterdag wel gewoon rijden. Op zondag was het juist schitterend weer met veel zon en zomerse omstandigheden.

Fighters
We hadden vandaag 7 deelnemertjes in de Fighter buggy klasse. De pole position was voor Tim, gevolgd door Quinten en Sven. In de finales was het Quinten die met 2 sterke finales de dagoverwinning pakte. Tim kon ook een finale winnen waarmee hij de 2de plaats op het podium haalde en Sven pakte met gelijke punten als Tim de derde plaats. Weer een spannende strijd op de baan dus. Hierachter was het Rick met plek vier en ook een mooie beker. Hierna was het Dave, Lars en Stijn die ook een spannende strijd hadden.

20180520 175148

Euro-Truck
De Truck klasse was weer de grootste klasse van de dag met 23 deelnemers. Het blijft ons verbazen hoeveel mensen deze klasse trekt. Of misschien ook wel niet :-). Het is een klasse met een enorme grote fun factor. De Trucks zien er geweldig uit, ook geholpen doordat alle deelnemers echt moeite doen om hun Truck er mooi uit te laten zien. Het rijgedrag is wat vreemd af en toe maar dit geeft de klasse extra charme. De motorcombo geeft de Truck lekker veel trekkracht maar de topsnelheid valt mee zodat close racen mogelijk is. De banden geven op alle banen genoeg grip en gaan ook nog lang mee.

Met 23 deelnemers hadden we in Velp 2 lekker volle heats. Wat makkelijk kan met deze trucks op de grote banen. De A-finale was met 12 deelnemers en de B-finale had 11 deelnemers. In de B-finale waren er veel wisselende resultaten in de finales waardoor er meerdere mensen kans maakte om de B-finale te winnen. Het was Jeroen die er het beste uitkwam en de overwinning pakte met 5 punten. Op de 2de plek was het Jan met 6 punten en Marco pakte de derde plaats, ook met 6 punten. Erg dicht bij elkaar dus. In de A-finale waren het Bram en Michael die erg aan elkaar gewaagd waren. De Pole position ging uiteindelijk naar Michael met slechts 0,1 sec verschil. Ook in de finales was het spannend en de verschillen uiteindelijk klein maar Michael kan gebruik maken van de pole positon om Bram voor te blijven in de finales. Hierachter was het een opstormende Marco die steeds harder ging naarmate de dag vorderde en met een 2de plaats in de laatste finale de 3de plaats pakken algemeen. Net voor Robin met gelijke punten.

20180520 175523

Top-Stock
De Top-Stock had dit keer 17 deelnemers. Verdeeld over 2 heats hadden we 10 deelnemers in de A-finale en 7 in de B-finale. In de B-finale was het Hans die de overwinning kon pakken en Leon de 2de plaats. Verena pakte een nette 3de plaats. In de A-finale was het een spannende bedoeling. Nick kon de pole position pakken voor Mario, Tim en Patricia. Deze 4 rijders zaten binnen 2 seconden van elkaar. Ook in de finales was het spannend omdat de verschillen zo klein waren. Nick kon met overwinningen de eindoverwinning pakken met Mario op de 2de plaats en Tim door een overwinning in de laatste finale de 3de plaats. Patricia had gelijke punten met Tim maar greep net naast het podium.

20180520 175829

M-chassis klasse
De M-chassis klasse had ook 17 deelnemers. In de B-finale was het Raimond die overtuigend de B-finales kon winnen maar Bart en Herman zaten daar niet ver achter en hij moest er echt zijn best voor doen. De 2de plaats ging naar onze Belgische gastrijder Bart. Herman pakte de 3de plaats. In de A-finale waren het Rob, Fons en Kevin die er een spannende race van maakten. Het was Fons die de pole position kon pakken voor Rob met een miniem verschil van 0,1 seconde. In de finales was het echter Rob die 2 finales kon winnen en daarmee de dagoverwinning. Fons pakte de 2de plaats en Kevin de derde plaats.

20180520 180125

Euro-TW
De Euro-TW klasse had 8 deelnemers. De Pole ging naar Eric M, maar Sjaak en de junioren Nick en Lorenzo zaten daar niet ver achter. In de finales was het Eric M die de finales kon winnen maar in elke finale zat er wel iemand op zijn hielen. Daarachter was het namelijk weer strijd tussen vader en zoon Sjaak en Nick. Ze eindigden op gelijke punten en Sjaak kon net voor zijn zoon eindigen hoewel met een zeer klein verschil. De resultaten waren namelijk gelijk en dan geeft de tijd van de snelste finale de doorslag en dat verschil was slechts 0,025 seconde. Hoezo spannend :-).

20180520 180411

Formule 1
De F1 had een goede opkomst in Velp en had 12 deelnemers, we besloten om er 1 grote finale van te maken omdat de baan dit goed toelaat. De F1 was blij om in Velp te rijden. De vloeiende layout en goede grip maakt het voor de F1 een heel fijne baan om te rijden. Rob had de smaak helemaal te pakken op deze baan en pakte een ruime pole position. Ook in de finales zette hij de goede resultaten voort zodat hij met 2 gewonnen finales de dagoverwinning pakte. De 2de plaats ging naar Marco met een derde plaats voor Danny.

20180520 180600

Euro-GT
De Euro-GT had 10 deelnemers. Ook de Euro-GT kon lekker knallen op de baan van Velp. En dat kon je zien, want er werd hard gereden. Soms was de strijd een beetje te heftig. De snelheden zijn hoog en dan kan er wel eens wat gebeuren op de baan. We moeten echter wel met respect omgaan met elkaar op de baan en dat zullen deze rijders in de snelste klasse zeker gaan doen ;). De pole position ging naar Robert gevolgd door Peter en Jesse. Robert kon de eerste 2 finales winnen en daarmee de dagoverwinning. Peter won de laatste finale en daarmee de 2de plaats algemeen. Jesse had gelijke punten met Peter en pakte de derde plaats.

20180520 180749

  • Leuk om weer terug te zijn op de baan van EVMC in Velp. Een baan waar vele rijders graag rijden.
  • EVMC heeft een mooie Tamiya Cup neer gezet.
  • Het weer werkte goed mee met een lekker zonnetje en dat geeft natuurlijk ook extra sfeer.
  • Dank aan alle deelnemers voor een gezellige wedstrijd.
  • Dank aan alle vrijwilligers van EVMC Velp voor al het werk wat zij verrichten om ons een leuke wedstrijd te verzorgen.

Tamiya Cup

Facebook

EVMC

Tags: Tamiya Cup, EVMC, Velp