Nieuws

MACH Heemstede | 5e Tamiya Cup NL

Op 10 juni 2018 waren te gast bij MACH in Heemstede. De club MACH is dit jaar weer op de kalender van de Tamiya Cup na een aantal jaren afwezig te zijn geweest. Een aantal enthousiaste leden en het bestuur van de MACH hebben ervoor gezorgd dat de Tamiya Cup weer terug is voor dit jaar.

Bekijk deze foto set op Flickr

De MACH, bekend van de snelle layout, is een al zeer oude club die ooit met hulp van Serpent is opgezet en dat verklaard ook meteen de snelle layout wat zeer geschikt is voor de snelle brandstof auto’s. Maar ook de elektro worden hier al vele jaren gereden. Een leuk weetje is dat dit de baan is waar in 2012 het WK elektro is georganiseerd en waar onze eigen Jilles Groskamp wist te winnen met de Tourwagen klasse. Een grootste overwinning op de baan waar het voor hem allemaal begonnen is.

De club had alles goed voor elkaar voor de Tamiya Cup, de MACH beschikt over alle faciliteiten om een grote race mogelijk te maken zoals ruime overdekte pitsruimte, mooie kantine, grote rijderstelling. De baan lag er ook mooi verzorgd bij en met een lekker zonnetje in de middag was het zeer aangenaam vertoeven bij de MACH, ook was er weer een winkel aanwezig om de deelnemers en toeschouwers te voorzien van support. Dit keer was dat Marco’s Modelcars uit Nieuwegein.

Tamiya MACH 1858

Op zaterdag was de baan ook open zodat de mensen extra rondjes konden maken. Er was een goede verdeling gemaakt met een tijd klok zodat iedereen op een relaxte manier zijn rondjes kon maken. Hiervan werd dan ook goed gebruik gemaakt.

Zondag was de baan al om 7:30 open, maar veel mensen waren al aanwezig. We hadden weer een leuk aantal inschrijvingen en uiteindelijk hadden we 86 deelnemers. Doordat de baan wat groter is dan de gemiddelde baan konden we een gunstige indeling maken. Dat scheelde wat tijd en konden we om 9:00 beginnen (dus wat extra tijd in de ochtend om te oefenen) en we konden de finales van 6 minuten naar 7 minuten brengen. Extra rijtijd is altijd goed natuurlijk ☺

Fighters
We hadden vandaag 7 deelnemertjes in de Fighter buggy klasse.
De pole position was voor Tim gevolgd door Maarten en Sven.
In de finales was Tim die met 2 sterke finales de dag overwinning pakte. Het was echter een close gevecht op de baan met Maarten, maar ook Sven zat daar niet ver achter. De overwinning dus voor Tim, gevolgd door Maarten op de 2de plaats en Sven op de derde plaats. De vierde plaats ging naar Rick. Dave, Nathan en Deyon maakte de finale compleet.

Tamiya MACH 1948

Euro-Truck
De Truck klasse was ook deze wedstrijd de grootste klasse van de dag met 24 deelnemers. Weer veel fun in deze klasse, met de hellende en soms rollende vrachtwagens. Ze vallen weleens om maar het grappige is dat je de auto zelf weer op zijn wielen kan krijgen door een dot gas en een ruk aan het stuur. Altijd grappig om te zien. Met 24 deelnemers hadden we in MACH een mooie verdeling van 12 deelnemers over 2 heats. Wat trouwens makkelijk kan met deze trucks op de grote banen.

In de B-finale waren het Patrick Marten en Tim die de strijd aangingen. Het was Patrick die met 2 overwinningen de B finale kon winnen. Maar Marten zat daar niet ver achter, met 3 punten pakte hij de 2de plaats. Tim pakte de 3de plaats. In de A-finale waren het Bram en Michael die de kwalificaties domineerde. De Pole position ging naar Bram die de hele dag heel snel onderweg was. In de finales was het spannend en de verschillen klein. Ook Robin had de snelheid in de finales goed te pakken. Dit gaven mooie finales waarbij zowel Bram, Robin en Michael een finale konden winnen. Maar het was Bram die de overwinning kon pakken met 3 punten. Ook Robin had drie punten maar met een net iets langzamere finale overwinning gaf dit de overwinning aan Bram. Hierachter was het Michael met 4 punten die de derde plaats pakte.

Bekijk deze foto set op Flickr

Top-Stock
De Top-Stock had dit keer 19 deelnemers. Verdeeld over 2 heats hadden we 12 deelnemers in de A-finale en 7 in de B finale. In de B-finale was het Hans die de overwinning kon pakken en Daniel de 2de plaats. Verena pakte een nette 3de plaats. In de A-finale was het Mario die de finales kon domineren. Tim en Patricia konden volgen op de 2de en 3de plaats.

M-chassis klasse
De M-chassis klasse had deze keer 9 deelnemers. In de finale waren het Fons, Mario en Wouter die de prijzen verdeelde. Het was Fons die de finales allemaal kon winnen. Overwinning vandaag dus voor Fons en Mario kon de 2de plaats pakken en Wouter de 3de plaats.

Tamiya MACH 1959

Euro-TW
De Euro-TW klasse had 9 deelnemers. In de finales was Eric M die veel pech kende en daardoor geen goede resultaten kon neerzetten. Het was Hidde die met 2 zeer goede finales de eind overwinning kon pakken. Daarachter was het strijd tussen Lorenzo en Nico. Lorenzo kon een finale winnen en zo de 2de plaats veilig stellen. Nico pakte een nette 3de plaats.

Formule 1
De F1 had deze dag 10 deelnemers. Voor de F1 is de MACH een mooie baan. Lekker snel en goede grip. Het was Rob die de smaak goed te pakken had en een mooie Pole kon neerzetten. In de finales was het Chris die de eerste finale nog kon winnen. Maar de andere 2 finales werden gewonnen door Rob die hiermee de eindoverwinning pakte. Chris zat hier niet ver achter en kon de 2de plaats bemachtigen gevolgd door Nick op de 3de plaats.

Tamiya MACH 1880

Euro-GT
De Euro-GT had 8 deelnemers. Ook de Euro-GT konden hoge snelheden halen op de MACH. Met de speedtrap waren snelheden van in de 80km/h mogelijk. In de finales was het een strijd tussen Robert en Robin. Robert kon uiteindelijk 2 finales winnen en Robin 1 finale. Robert had hiermee de eindoverwinning gevolgd door Robin op de 2de plaats. Voor de derde plaats was een strijd tussen Jesse en Peter. Met gelijke punten was het Jesse die de derde plaats pakte en Peter de 4de plaats.

Na een aantal jaren waren we weer terug op de MACH en gezien de hoge opkomst wilden veel deelnemers hier graag rijden. De MACH heeft een perfecte wedstrijd neergezet waarbij alles goed geregeld was.
Van de wedstrijdleiding tot de kantine was alles goed verzorgd. Hierbij willen we alle vrijwilligers van de MACH bedanken die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.

Met speciale dank aan:
• Jitse en de technische keuring voor een perfecte wedstrijdleiding.
• Alle barvrijwilligers voor de lekkere versnaperingen.
• Govert Verbeke voor al zijn inzet achter de schermen om de Tamiya Cup weer mogelijk te maken op de MACH.
• Vincent Paternotte, onze sponsor.
• Fred Boots van ModelAction voor de actiefoto’s bij dit verslag.

Actie foto's ModelAction

Tamiya Cup

Facebook

MACH

Bekijk deze foto set op Flickr

Tags: Tamiya, RHI, Tamiya Cup, MACH, Heemstede