Nieuws

Visie & reglementen | Serpent nGT8 Cup 2018

Visie Serpent GT Cup

De Serpent GT cup is gestart om een simpele, leuke en betaalbare instap in de brandstof rc racerij te creëren. De Serpent GT cup richt zich met name op de beginnende rijder, maar ook gevorderden die op zoek zijn naar een raceklasse die draait om plezier en eenvoud zullen zich er thuis voelen.

Bij de Serpent GT cup staat het rijden voorop. Om rijders te laten ervaren hoe gaaf het is om met een nitro auto te rijden. De Serpent RC cup is een aanvulling op de al bestaande meer open race klassen voor de ervaren racer.

Om invulling aan onze visie te geven wordt er gereden met een Serpent Cobra GT Race roller, in combinatie met een betrouwbaar en simpel af te stellen 5 poort motor van het Italiaanse merk XRD. Verder zijn banden, uitlaatsysteem en body voor iedereen gelijk. Serpent investeert in de Cup door genoemde onderdelen tegen gereduceerde prijzen via de hobby winkels aan te bieden.

De optielijst is bewust kort gehouden en getoetst aan onze visie. Genoeg vrijheid om kleine individuele afstellingen mogelijk te maken, maar geen opties die je ‘verplicht’ bent te kopen omdat je anders niet meekomt. Alleen winnen is niet het doel van deze klasse, maar een gelijkwaardige competitie waar plezier en rijkunst voorop staat.

De Serpent GT cup wordt georganiseerd in samenwerking met de NOMAC, de Nederlandse Modelauto federatie, op de racedagen van de brandstof 1/10 klasse. De wedstrijden worden maandelijks gehouden van april tot en met september op 6 verschillende permanente rc circuits.

Serpent is al meer dan 40 jaar toonaangevend in de rc wereld op het allerhoogste niveau. Met de Serpent GT cup investeren we onze kennis en passie in nieuwe rijders in deze wereld.

De definitieve Serpent nGT8 Cup 2018 informatie en reglementen!

Na wat testwerk is besloten een aantal nieuwe opties toe te staan. Het gaat om de SRX8 remset en om 0-graden aluminium c-hubs en stuur-rack nummer 3.

Zodra de race data bekend zijn zullen we die hier ook bekendmaken.

Bron:

Facebook nGT8 Cup

 

Tags: Serpent, nGT8 Cup, Reglementen

Nieuws Rijden RC
  • 03 maart 2017
  • Door RC-redactie

SSX12 | Team Corally

Team Corally presenteert de geheel vernieuwde SSX12 Pan Car De ontwerpers hebben de Pan Car aan alle kanten verbeterd! {gallery}2017/feb/CorallyPanCar{/gallery} Bron: ...

De getoonde winkels zijn sponsor van ModelAction.