Meld je evenement, kalender of wedstrijd aan en profiteer van de extra aandacht die hij zo krijgt!

[Voor een seizoenskalender geldt wel dat je deze alleen als doc, rtf of txt bestand kunt aanleveren.]

 

Meld

Jets over Pampa 2019 | PMF

Categorie
Vliegen
Datum
zaterdag 20 juli 2019 - zondag 21 juli 2019
Locatie
Militair schietveld Houthalen-Helchteren - Sonnisstraat
3530 Houthalen-Helchteren, België
Website

De modelvliegclub Pampa Modelfighters (PMF) organiseert tijdens het weekend van of net na 21 juli haar internationale jetmeeting "Jets over Pampa".

Deze vliegshow is uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in Europa en geldt volgens kenners als dé referentie binnen de modelluchtvaart. De internationale kleur van het deelnemersveld bewijst ieder jaar weer dat de Pampa Modelfighters gekend zijn tot ver over onze landsgrenzen heen. De Europese top van de modelvliegtuigbouw uit ondermeer Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Tsjechië en Zwitserland gooien zich graag mee in de strijd.

Jets over Pampa is voorbehouden aan modelvliegtuigen die aangedreven worden door een miniatuur straalmotor (turbine) of een volledig ingebouwde motor met meerbladige schroef (ducted fan).

Deze vliegtuigen zijn echte mini-straaljagers. Snelheden van 300 km per uur én meer zijn perfect haalbaar.
Sinds enkele jaren zijn er ook steeds helikopters aangedreven door een turbine aanwezig en vliegtuigen met turboprop (propellor aangedreven door een turbine). Deze vliegshow met wereldfaam is een absolute must voor iedereen die van modelluchtvaart houdt.

Natuurlijk is het grote publiek van harte welkom op het militair schietterrein te Houthalen-Helchteren. Er wordt een bewegwijzering aangebracht met oranje vliegtuigen.

De Pampa Modelfighters garanderen u in elk geval een grandioze en groots opgezette vliegshow. In de feesttent kunt u de hele dag terecht voor drankjes, taart,... Er zijn vanaf de middag ook hot-dogs en frieten te krijgen aan democratische prijzen.

 
 
De getoonde winkels zijn sponsor van ModelAction.